Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στο στόχαστρο του Μητσοτάκη η προπαγάνδα του Σουλτάνου, έτοιμος για την ιστορική ομιλία στον ΟΗΕ

Παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επερχόμενη ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη σκιά των απαράδεκτων προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της εκτόξευσης λάσπης κατά της Ελλάδας. 

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός έδωσε μέχρι στιγμής ένα σαφές στίγμα των ελληνικών θέσεων μέσα και από συνεντεύξεις σε κορυφαία αμερικανικά δίκτυα, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική διπλωματία συνεχίζει με επιτυχία την πολιτική διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων και απειλών, εξέλιξη που βοήθησε σημαντικά στο να έχει η διεθνής κοινή γνώμη μια σαφή εικόνα για το ρόλο που παίζει το καθεστώς της Άγκυρας εις βάρος δύο χωρών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας τη λογική του κ. Πούτιν, δηλαδή του αναθεωρητισμού που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και τη σταθερότητα στο διεθνές status quo. Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου δίνουν έμφαση στην αυριανή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ενώ κομματικά στελέχη εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει πληρωμένη απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο για τα fake news. 

Η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά με τη στάση της πως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας και πως λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του οποίου η Τουρκία δεν έχει σεβαστεί τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει με μυθεύματα να προσπαθεί να πλήξει την Ελλάδα με τα όσα συμβαίνουν στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Τα όσα είπε πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνιστούν πρόκληση, ενώ πολλοί από του ισχυρισμούς του δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει μια συνολική απάντηση, βάζοντας τα θέματα στη σωστή τους βάση και επιχειρώντας να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ της σημερινής δημοκρατικής ευρωπαϊκής Ελλάδας και της αυταρχικής Τουρκίας που συνεχίζει να διαδραματίζει το ρόλο του ταραξία στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Μια χαλαρή έξοδο για ποτό μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, όπο...

Φόρτωση άρθρων...