Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Διχάζει το ντιμπέιτ - Να ζει κανείς ή να μη ζει;

Παρασκήνιο

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί.

Παραμένει στον αέρα το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ  που ζήτησε ο Νίκος Παππάς και μετά από την απογευματινή συνάντηση των εκπροσώπων τους, καθώς, υπάρχουν καταρχάς αποκλίνουσες διαρροές για το τι συνομολογήθηκε και τι όχι, μεταξύ των τεσσάρων.

Δεδομένη είναι η θέση του Νίκου Παππά για διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπειτ στις 7 Σεπτεμβρίου, με το περιβάλλον του να μεταφέρει ότι στη σημερινή συνάντηση και οι τέσσερις αποδέχθηκαν την πρότασή του. Ωστόσο, δεν μεταφέρεται το ίδιο κλίμα και πληροφορίες από όλους τους υποψηφίους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφωνεί και αντιπρότεινε την πραγματοποίηση ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή των τεσσάρων υποψηφίων υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Πειραιά, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook.

Η διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου εδράζεται τόσο στο momentum (εδώ η χώρα καίγεται) όσο και στον επί της αρχής προβληματισμό του για το ότι δεν είναι σκόπιμη μια αναμέτρηση μεταξύ ανθυποψηφίων καθώς δεν είναι αντίπαλοι αλλά "σύντροφοι" στο ίδιο κόμμα. Την ένσταση αυτή εξάλλου είχε εκφράσει και στην προηγούμενη συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων στην Κουμουνδούρου, τον Ιούλιο, όταν τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι από τον Ν. Παππά η συζήτηση για ντιμπέιτ.

"με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι– οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις", αναφέρει καταληκτικά στην ανακόινωσή του ο κ. Τσακαλώτος, κλείνοντας από πλευράς του το θέμα.

Από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι λέει "όχι" σε ντιμπέιτ με όρους τηλεοπτικούς.

Από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, διαμηνύεται πως είναι ανοιχτή και στις δυο προτάσεις αλλά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οι συνθήκες όπου θα βρίσκεται η χώρα. Κοινώς, δεν απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση Παππά η κ. Αχτσιόγλου αλλά συμμερίζεται τους προβληματισμούς Τσακαλώτου αναφορικά με το πόσο σκόπιμο και εντός κοινωνικής πραγματικότητας θα είναι ένα ντιμπειτ για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκκρεμότητα ούτως ή άλλως μετατίθεται για την προσεχή Τετάρτη. Τότε συμφώνησαν και οι τέσσερις πλευρές (σε αυτό τουλάχιστον είναι κοινή η διαρροή) πως θα ξανασυσκεφθούν ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν τη Μ.Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ...

Φόρτωση άρθρων...