Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Χατζηδάκης Vs Τσακαλώτου: Στόχος η αυτοδυναμία για την Ν.Δ., ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο προς τις κάλπες, που αναμένονται να γίνουν τον Μάιο. Αυτή την εβδομάδα οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις να πιστώνονται στον λογαριασμό τους, τόνισε στο MEGA o υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου πάνω από 1 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το εφάπαξ βοήθημα ύψους 200 με 300 ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι το έκτακτο βοήθημα είναι προεκλογικό τρικ.

«Την άνοιξη του 2019 δώσαμε την 13η σύνταξη, ήταν μόνιμη. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα το κρατήσει, δεν το κράτησε. Τώρα έρχεται για την προσωπική διαφορά. Εάν δεν είναι προεκλογικό, τι είναι;», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Έπρεπε να βαφτίσουμε το επίδομα αυτό που δίνουμε τώρα ως μόνιμο για να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο2; Υπήρξε παραπάνω δημοσιονομικό χώρος κι αυτό το εκμεταλλευτήκαμε. Υπήρχε μία αντίδραση από αυτούς τους ανθρώπους, πέρα από τις αντιδράσεις είχαμε έναν υψηλό εισαγόμενο πληθωρισμό. Εξαντλήσαμε τις δυνατότητες. Δεν είναι η μόνη στήριξη που έδωσε η κυβέρνηση λόγω έκτακτων καταστάσεων και προχωρήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε ο Ευκλείδη Τσακαλώτος, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει στις Εκλογές είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η οικονομία αντέχει με διαφορετικές προτεραιότητες. Θα φορολογήσει κανείς τα υπερκέρδη; Δεν το κάνει η κυβέρνηση. Αισθάνεται ο ελληνικός λαός ότι είμαστε στην ίδια βάρκα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα πριν τις εκλογές. Εγώ αισθάνομαι ότι ο λαός αισθάνεται ότι δεν είμαστε στην ίδια βάρκα», σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος του λαϊκισμού και των δογμάτων του»

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως παραμένει δέσμιος του λαϊκισμού του.

«Υπάρχει μία αντίφαση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μας άφησαν ένα μαξιλάρι που δήθεν εξαφανίσαμε, που δεν ισχύει. Παρότι η οικονομία δεν πάει καλά, θα έρθουν εκείνοι την επόμενη ημέρα και θα μοιράσουν σε συνταξιούχους, θα μοιράσουν σε εργαζόμενους παραπάνω μισθούς, ότι έλεγαν το 2014 και το 2015 κι έκαναν το αντίθετο. Οι άνθρωποι παραμένουν αμετανόητοι. Έχουν τις ίδιες συνταγές κι ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

«Παραλάβαμε μία οικονομία που είχε μία ισχνή ανάπτυξη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης και την οδηγήσαμε να είναι δεύτερη σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωσης. Εμείς, οι ανάλγητοι και οι νεοφιλελεύθεροι, παραλάβαμε μία ανεργία στο 17,5% και την οδηγήσαμε στο 10,8%. Παραλάβαμε έναν κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον φτάσαμε στα 780 ευρώ. Η οικονομία έχει ανέβει αρκετά σκαλιά παραπάνω κι αυτός μας επιτρέπει να ασκούμε μία υγιέστατη κοινωνική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος του λαϊκισμού και των δογμάτων του», συμπλήρωσε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του υπουργού Εργασίας, δηλώνοντας πως «δεν έχετε αλλάξει τη νοοτροπία σας. Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από την πανδημία για να επενδύσετε στην υγεία, από την ενέργεια για να φορολογήσετε τους πλούσιους κι από την οικονομία να προχωρήσετε σε αυξήσεις σε μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχετε μία ανάπτυξη που βασίζεται σε αυτό που σας αφήσαμε».

Στόχος η αυτοδυναμία για την Ν.Δ., ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στο MEGA πως στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην αυτοδυναμία.

«Εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο την αυτοδυναμία, γιατί θεωρούμε ότι είναι καλό για τον τόπο. Η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά, καλό είναι αυτή η πορεία να μη σπαταληθεί και να μπούμε σε κύκλο αναταράξεων, Δεν είμαστε μακριά από αυτό τον στόχο, αρκεί να κινηθούμε με αναγκαία αυτοκριτική για τα όποια λάθη μας, με προβολή του κυβερνητικού έργου, τη σύγκρουση με το βαθύ κράτος και την αποσαφήνιση ότι στην πραγματικότητα έχουμε να διαλέξουμε είτε μία πορεία με κυβέρνηση αυτοδύναμη είτε μία πορεία με αστάθεια».

Από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε σενάρια συνεργασίας με προοδευτικά κόμματα.

«Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα κι όχι οι συμμαχικές. Μπορούμε να έχουμε μία συμμαχική δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει αποδυναμωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, θεσμικά με τις παρακολουθήσεις, σε κράτος με τα Τέμπη. Βασικός αντίπαλος αυτή τη στιγμή δεν είναι η ΝΔ, είναι να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει, γι’ αυτό παλεύουμε», δήλωσε.

Αντιδράσεις για τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Ο Κωστής Χατζηδάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος κλήθηκαν να σχολιάσουν τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία φέρει μοτίβο που παραπέμπει σε αγκυλωτό σταυρό.

«Δεν μου φάνηκε καλόγουστη», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως δεν πρόκειται για θέμα αισθητικής: «Μόλις την είδα λέω παλαβώσανε. Η φωτογραφία είναι σοκαριστική. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι πέρασε από κάποια φίλτρα. Κάποιοι άνθρωποι δεν την είδαν;», αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στελέχη της κυβέρνησης, κομμάτων της αντιπολίτευσης και απλός κόσμος εξαπολύουν μύδρους εναντίον του Τάκη Μπαλτάκου για τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη (live)

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης...

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μυθεύματα όσα είπατε για τον μηχανοδηγό - Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του»

«Πυρά» κατά της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης...

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας»

Ένταση επικρατεί στη Βουλή, όπου συζητείται η Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρενέβη κάνοντας λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες» κυβερ...

Φόρτωση άρθρων...