Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Σύγκρουση δύο κόσμων στην Παιδεία, το δίλημμα μπροστά ή πίσω βάζει η Κυβέρνηση

Αποφασισμένη να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας εκπαίδευσης εμφανίζεται η Κυβέρνηση παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που καταγράφονται στις δυνάμεις της άρνησης και της αντίδρασης με τις πλάτες και την πολιτική υποκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίπτωση της αξιολόγησης στην παιδεία συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγκρουσης των δύο κόσμων και του διλήμματος «μπροστά» ή «πίσω» που καθίσταται πλέον επιτακτικό αν αυτή η χώρα θέλει πραγματικά να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της μεταπολίτευσης και την αριστερόστροφη προσέγγιση της ισοπέδωσης και της ήσσονος προσπάθειας.

Πάνω από όλα στην παρούσα συγκυρία χρειάζεται όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν σε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή από όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μετερίζια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της βαθιάς πεποίθησης της ότι η παιδεία πρέπει να προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση, με προοπτική και με πρόσβαση για όλους χωρίς ταξικά χαρακτηριστικά.

Αυτός εξάλλου ο τομέας είναι ένας προνομιακός χώρος για την κυβερνητική παράταξη ώστε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο μια σύγχρονη αντίληψη για την Παιδεία, αλλά και να φωτίσει τη σημερινή αδιέξοδη και αναχρονιστική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου έχουν μείνει κολλημένα στην εποχή του Κοντογιαννόπουλου και των καταλήψεων μόνο και μόνο για να συντηρούν μία μικρή κομματική πελατεία και να κάνουν ανταγωνισμό στην επαναστατική γυμναστική με τον Βαρουφάκη και το ΚΚΕ.

Είναι θετικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού έβαλε πάγο στο ανούσιο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δείχνει προσηλωμένος στο στόχο για μία νέα προσέγγιση στην Παιδεία, εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το παρεχόμενο προϊόν σε όλες τις βαθμίδες και θα προσελκύσει φοιτητές ακόμη και από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...