Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Συνέδριο ΝΔ: Το κοινωνικό στίγμα, οι στοχευμένες δράσεις και η διεύρυνση

Παρασκήνιο

«Ελλάδα για όλους». Ένα δυνατό σύνθημα με σαφή πολιτικό προσανατολισμό επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, αναδεικνύοντας ξεκάθαρα την φυσιογνωμία της παράταξης και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του χθες, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός αναπτύσσοντας ένα ολιστικό σχέδιο με βασικούς αποδέκτες τη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους και στόχο την αύξηση της ανθεκτικότητας μιας κοινωνίας που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια-λόγω των μνημονίων και της πανδημίας- ισχυρές αναταράξεις σε πολλά επίπεδα.

Επανειλημμένα ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει τη Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα, γεγονός που αποκαλύπτεται από τις συνεχείς δράσεις σε κεντρικό επίπεδο και σε κομβικά  υπουργεία που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το 14ο συνέδριο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν όλες αυτές οι πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και οι οποίες δεν έχουν τύχει της δημοσιότητας και του αντίκτυπου που τους αναλογεί μέσα στην κοινωνία.  

Η Κυβέρνηση σε μία περίοδο που δίνει μάχη για να περάσει επιτέλους με μεγαλύτερη ασφάλεια στην εποχή της κανονικότητας δείχνει να εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, ενώ τα πιθανά θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα στα τέλη του τελευταίου τριμήνου του 2021 θα ανοίξουν το δρόμο για νέο πακέτο μέτρων που σχετίζεται με τη μείωση των φόρων και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο συνιστά το αντίβαρο για το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά κατά κύριο λόγο εξαιτίας του διεθνή παράγοντα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πετύχει τα τελευταία δυόμισι χρόνια να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία, ενώ η ουσιαστική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας μπορεί κατ’ εκτίμηση να αυξήσει την εκλογική επιρροή του κόμματος και να ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη του  στόχου στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...