Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης... κερνάει, Κυριάκος... πίνει, στην υγειά της Αντιπολίτευσης

Παρασκήνιο

Τα θετικά νέα στο μέτωπο της οικονομίας εν μέσω έντονης αβεβαιότητας και διεθνούς αναμπουμπούλας, καθώς και η συνεχής υποχώρηση της βαρύτητας που έχει η ακρίβεια στο εκλογικό σώμα (παραμένει σταθερά υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα), έχουν διαμορφώσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκανς που αφαίρεσαν τη ζωή του άτυχου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πιστώνεται στην κυβέρνηση.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να... διασκεδάσουν τον πόνο τους ζητώντας απλά την... πτώση της κυβέρνησης. Και όσο περισσότερο επιτακτικά το ζητούν, τόσο μεγαλύτερο αποδεικνύεται το πρόβλημα τους. Όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση και δεν μπορείς να πείσεις, τότε δεν μένει τίποτα άλλο, από το να βάλεις στο μάτι την... κατσίκα του γείτονα!

Από την άλλη, η κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου, την Παρασκευή, στη Θήβα δείχνει ότι κυβέρνηση και Εκκλησία έρχονται πιο κοντά, μετά το "μπλακ άουτ" που δημιουργήθηκε λόγω του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η συνάντηση αυτή αποτελεί ηχηρό χαστούκι στους... ήσυχους ανθρώπους της εκκλησίας, που ανήκουν στο κόμμα "Νίκη" και είτε ρίχνουν... σφαλιάρες, είτε κλείνουν το μάτι σε αντίστοιχες συμπεριφορές.

Το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν κάποιοι είναι σίγουρο ότι δεν θα τους ωφελήσει στον βαθμό που πιστεύουν, στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές. Είναι δε πολύ πιθανό, κάποιοι να νομίζουν ότι στις 9 Ιουνίου έχουμε... εθνικές εκλογές!

Στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να συνέλθουν οι άνθρωποι μετά τα... αστακοκάραβα του Κασσελάκη, τη βίλα των 1,8 εκατ. ευρώ, τη... βόλτα με σκάφος στα νησιά του Αιγαίου, την υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ και τους Ισραηλινούς, αλλά και τα... θαύματα στην κολυμβήθρα του αρχηγού!

Ο Μητσοτάκης έχοντας ως ισχυρά χαρτιά την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα, τους... κερνάει και... πίνει τη θλίψη τους στο ποτήρι του! Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Η φθορά της κυβέρνησης είναι προφανώς ένα χειροπιαστό ζήτημα, αλλά από την άλλη πλευρά, η κοινωνία δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν από τους υπόλοιπους ως εναλλακτική λύση. Ο Μητσοτάκης κατά βάθος το διασκεδάζει, όχι με όρους αλαζονείας, αλλά με όρους πολιτικού πλαισίου και συσχετισμών. Δεν μπορεί να τον απειλήσει κανείς και όσο το μέλημα των αντιπάλων του είναι απλά η πτώση του, τόσο περισσότερο θα αναδεικνύεται το πλεονέκτημα της... μοναξιάς του στην κορυφή.

Ο αφηγηματικός λόγος των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνει απόγνωση. Ο Μητσοτάκης, τους... κερνάει και τους... γλεντάει, διασκεδάζοντας με τον Κασσελάκη, ο οποίος προσφέρει άφθονο γέλιο και μας θυμίζει τη σειρά "Σοβαρότης μηδέν" με τον Μάρκο Σεφερλή! Καλή διασκέδαση...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...