Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης (Photos)

Συνομιλίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον Εμάνουελ Μακρόν και άλλους ηγέτες.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ' με τη βασίλισσα Λετίθια, στο παλάτι της Μαδρίτης. 

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

To δείπνο έγινε προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα λάβουν μέτος στη σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα. 

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο συμφώνησαν για άλλη μια φορά όσον αφορά το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση σήμερα, αλλά και με τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τους οποίους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. 

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

 

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

Επίσης, ο Πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τα θέματα της ατζέντας της συνόδου. Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα-Γκραμπόφσκι.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλα όσα έγιναν στο παλάτι της Μαδρίτης

Το μενού του δείπνου

Το μενού του δείπνου της Συνόδου Κορυδής του ΝΑΤΟ επιμελήθηκε ο διάσημος Μαδριλένος σεφ Πάκο Ρονθέρο. Το δείπνο ξεκίνησε με μια ποικιλία από 13 ορεκτικά.

Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» (διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Φόρτωση άρθρων...