Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης νιώθει... ηγεμόνας μέσα στο κόμμα κεφαλαιοποιώντας την ένοχη σιωπή του Τσίπρα

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη και στην Πολιτική Γραμματεία, θα δηλώσει αποφασισμένος να συνεχίσει τις... εκκαθαρίσεις, όσων... άπιστων δεν αποδέχονται την εκλογή του στην αρχηγία!

Η πρόταση για διαγραφή των Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη και όποιου δεν υπακούει στη δυαρχία Στέφανου-Παύλου (Πολάκη), δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς στο κόμμα πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας κλπ κλπ κλπ.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Από την άλλη πλευρά, η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης και ο Ηλιόπουλος, προσπαθούν να πείσουν ότι δεν το τραβάνε στα άκρα, αλλά πρέπει να ακουστούν γιατί το... μαγαζί πάει για διάλυση. Ο Τσακαλώτος και οι "ομπρελίστας" ανασυντάσσονται και ψάχνουν την ευκαιρία για να έχουν αυτόνομη κοινοβουλευτική παρέμβαση ώστε να φτιάξουν ένα άλλο... μαγαζί, που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές για να κάνει ζημιά στον Κασσελάκη. Έτσι νομίζουν...

Στην Κρήτη, ο Σταθάκης, ο Ξανθός (από τους ελάχιστους σοβαρούς που διαθέτει το... χάος του ΣΥΡΙΖΑ) και άλλα στελέχη του κόμματος, υπογράφουν κείμενο αμφισβήτησης του Κασσελάκη, ο ηλικιωμένος Δρίτσας του ζητάει να φύγει και να ιδρύσει άλλο κόμμα, η Αυλωνίτου με τον Κυρίτση "τρώγονται" στο διαδίκτυο για το... τσίρκο Medrano του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, καθηγητής Μπαλτάς, ντρέπεται, ο Φίλης κλαίει με,,, μαύρο δάκρυ, ο Κούλογλου θα συνεχίσει μέχρι τον προσεχή Μάιο να παίρνει τα χρήματα της ευρω-βουλευτικής αποζημίωσης, χωρίς να περιλαμβάνεται στην ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (τον διέγραψαν από την ταυτότητα) και ο Σκουρλέτης καταγγέλλει τα "τρολ" της υπόγας που "δολοφονούν" χαρακτήρες, αλλά δεν έλεγε τίποτα όταν αυτά υπηρετούσαν τον Τσίπρα! Αντέδρασε αμέσως η Νέα Δημοκρατία και ζήτησε να αποκαλυφθούν αυτοί οι δημοσιογράφοι που καθοδηγούν όλα αυτά τα "τρολ" τα οποία εύχονταν... ψόφους, καρκίνους κλπ. ¨Ειρήσθω εν παρόδω, το Κράτος μπορεί να βρει άνετα ποιοι είναι αυτοί, πόσους έχουν απειλήσει και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν διαπράξει. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Αυτά που οι σημερινοί αντι-Κασσελακικοί καταγγέλλουν και ήταν κανόνας για τα... ερπετά του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις τα υπέθαλπαν όταν ήταν στο κόμμα και κατείχαν βουλευτική έδρα. Σφύριζαν αδιάφορα στις ύβρεις του αγροίκου Πολάκη, αλλά και στις απειλές ψεύτικων λογαριασμών στο διαδίκτυο. Αντλούσαν δύναμη και είχαν παρουσία λόγω του Τσίπρα. Τώρα όμως, ο νέος αρχηγός έχει άλλα στο μυαλό του.

Ο Κασσελάκης, με τις τοποθετήσεις του και την... αφελή "αμερικανιά" του, έχει τρελάνει τους συντρόφους (αλλά και όλους μας!) οι οποίοι δεν περίμεναν ότι ένας φραγκάτος καπιταλιστής που έπιασε την καλή στις ΗΠΑ, θα ερχόταν για διακοπές στην Ελλάδα, θα κέρδιζε την αρχηγία και θα πετούσε στον κάλαθο των άχρηστων τα "αριστερόμετρα" τους! Να που τα πράγματα γυρίζουν ανάποδα.

Καλό είναι να σιωπούν όλοι αυτοί οι... κλαψιάρηδες, γιατί γίνονται ακόμη πιο ελεεινοί στα μάτια της κοινής γνώμης και όχι μόνο σε όσους είναι απέναντι τους μέσα στο κόμμα. Όσο γρηγορότερα καταλάβουν οι... γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η θέση τους είναι σε... μεζεδοπωλείο ή ρεμπετάδικο και όχι στην πολιτική σκηνή, τόσο μικρότερο θα είναι το εύρος της ξεφτίλας τους.

Από την άλλη πλευρά, η σιωπή του Τσίπρα επί της ουσίας συνιστά "λευκή επιταγή" στον Κασσελάκη να... εξαφανίσει όλα τα "βαρίδια" της παλαιάς φρουράς, η συντριπτική πλειονότητα εκ των οποίων δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή και αυτό συνιστά πρόβλημα για τους ίδιους και πλεονέκτημα για τον Κασσελάκη. Έχουν χαθεί και διεκδικούν ρόλο, μέσα από τον διαφαινόμενο πολιτικό τους "θάνατο". Σε λίγο καιρό ο "ηγέτης" του... New York City θα κατηγορεί ως αποστάτες όλους αυτούς που θα φύγουν από το κόμμα για να δοκιμάσουν την... τύχη τους σε κάποιο νέο και έτσι ο "εμφύλιος" θα πάρει ακόμη πιο άγριες διαστάσεις.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τον Κασσελάκη και τον... Τάιλερ, αυτοί που έχουν κάνει πιο έντονη την παρουσία τους και κινούνται στη γραμμή... Στέφανου είναι ο Πολάκης (είναι πάντα από πίσω του...), η Αυγέρη και η Τζάκρη. Αυτή είναι η... μαγιά για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος Κασσελάκη στην Ελλάδα! Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ωραία σουρεαλιστική ατμόσφαιρα, η οποία θα τροφοδοτήσει σατιρικές εκπομπές, επιθεωρήσεις σε θέατρα και πάει λέγοντας...

Ο Τσίπρας απολαμβάνει το μπάχαλο και είναι δεδομένο ότι έχει βρει την ησυχία του. Έχει αφήσει τον Κασσελάκη να περάσει... πριονοκορδέλα όλους αυτούς που στέκονταν "βαρίδια" μέσα στο κόμμα κατά τα προηγούμενα χρόνια, υποχρεώνοντας τον εν τέλει να ακολουθεί τις υποδείξεις τους. Ο Τσίπρας θα εκδικηθεί τους πάντες με τον Κασσελάκη, μόνο που δεν ξέρουμε εάν είναι καλό και για την υστεροφημία του. Γιατί, όλοι αυτοί που έγιναν γνωστοί επί των ημερών του, θα είναι τα... τάγματα εφόδου που θα τον αποδομήσουν, βγάζοντας τα άπλυτα του στη φόρα.

Το πότε θα μιλήσει ο μεγαλύτερος τυχοδιώκτης της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, έχει σημασία μόνο για τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστιέται το μπάχαλο γιατί ίσως να ονειρεύεται αυτοθαυμαζόμενος μια δυναμική επιστροφή του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάει στα Τάρταρα. Μόνο που τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα τον υποδεχθούν ως Μεσσία, αλλά μάλλον ως μίασμα! Τουλάχιστον όμως, ο ίδιος θα έχει απαλλαγεί απ΄ όλη αυτήν την πολιτική "χωματερή" που τον γέμιζε με τοξική μυρωδιά επί σειρά ετών.

Οι πολίτες, πλην αυτών που είναι... επαγγελματίες Αριστεροί, δεν δίνουν μία για το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Γράφουν καθέτως τις ανοησίες τύπων όπως ο Κούλογλου και τόσων άλλων που υπερθεματίζουν για "την ανάγκη της κοινωνίας να υπάρξει μια ισχυρή Αριστερά". Δεν κατάλαβαν τι έπαθαν, πώς το έπαθαν, γιατί το έπαθαν και από ποιους το έπαθαν. Καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου ως αποτυχημένα "τρολ" της εξουσίας και αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπηρετήσουν ουσιαστικά και χωρίς ύβρεις το θεσμικό αξίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μέσα σε όλα αυτά, οφείλουμε να συμφωνήσουμε με τον τυχοδιώκτη Καμμένο, ο οποίος με ανάρτηση του στο Τουίτερ, ανέφερε ότι "τη διαχείριση του ψυχιατρείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι του"! Τέτοια ξεφτίλα, δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Όπως ανέβηκαν τυχοδιωκτικά, έτσι και θα πέσουν...

Αφήνουμε τα... ερείπια του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ και πάμε στον αρχηγό, ο οποίος θα τους... εξαφανίσει όλους γιατί είναι σκληρό... αγόρι και απρόβλεπτος! Ο Στέφανος έχει να διαχειριστεί μια "πίτα" τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ ετησίως  από την κρατική επιχορήγηση, συν καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες ευρώ για ερευνητικά προγράμματα. Βέβαια, είμαστε περίεργοι να δούμε αν οι αντι-Κασσελακικοί βουλευτές θα συνεχίσουν να καταθέτουν το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους στο κόμμα! Αριστεροί μπορεί να είναι, κορόιδα όμως δεν είναι! Ξέρουν ότι κάποιοι από αυτούς μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και να παίρνουν στην τσέπη ολόκληρη τη βουλευτική αποζημίωση.

Από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάμε ότι ο Κασσελάκης έχει φράγκα και θα μπορούσε να στήσει ένα πλήρως αρχηγικό και ελεγχόμενο κόμμα από την αρχή, με τα χαρακτηριστικά του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε εάν αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με τα απομεινάρια των παλαιο-Συριζαίων. Ο αρχηγός Στέφανος είναι σίγουρο ότι έχει τεχνογνωσία και θα ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη πολιτική... τρολιά του αιώνα! Δηλαδή, ένας φραγκάτος καπιταλιστής που μιλούσε για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, θα κάνει τους συντρόφους της Αριστεράς να... λακίσουν αυτοεξευτελιζόμενοι!

Ο Κασσελάκης θα κρατήσει το... μαγαζί και έχοντας τη σφραγίδα του κόμματος θα μοιράσει το "παιχνίδι" όπου γουστάρει αυτός, πετώντας κλωτσηδόν τη φύρα, τους κοπρίτες, τους τυχοδιώκτες, τα λαμόγια και τους τρακαδόρους που είχαν ενσωματωθεί στο σύστημα Τσίπρα. Θα τους στείλει όλους στον αγύριστο, εφόσον συνεχίσουν να είναι απέναντι του και να... προκαλούν. Όμως, όλα αυτά τελούν ίσως υπό την αίρεση των προσεχών Ευρωεκλογών. Ένα πολύ κακό αποτέλεσμα ίσως τον ανάγκαζε να παραιτηθεί. Εκτός και αν κάτι τέτοιο αποτελεί κάτι... άγνωστο, επειδή έχει το ελάττωμα να είναι... Κριός! Αν όμως έχει την... τσίπα να παραιτηθεί, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Τσίπρα ως Μεσσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ γλίτωσε από ακόμη μεγαλύτερο κάζο στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και με τον Τσίπρα στο "τιμόνι" θα... έτρωγε στο κεφάλι και στις Ευρωεκλογές. Διόλου απίθανο για έναν τέτοιο τυχοδιώκτη να εμφανιστεί ως... σωτήρας μετά από μια πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη.

Οι "αποκεφαλισμοί" στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη, δεν μπορούν να τον κάνουν τόσο μάγκα, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνουν. Όμως, από τη στιγμή που θα έχει πετάξει επί της ουσίας εκτός, όλη την παλαιά φρουρά των ρομαντικών αριστερών που τον αμφισβητούν, θα έχει πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή να δείχνει ότι ελέγχει πλήρως το κόμμα. Άλλωστε ο Στέφανος είναι γεννημένος... αρχηγός και θα κάνει ό,τι γουστάρει γιατί κέρδισε προσωπικά τις εσωκομματικές εκλογές!

Μόνο που πρέπει κάποιος να του πει σε ποιο κόμμα θέλει να είναι αρχηγός, γιατί οι διαγραφές μπορεί να σε κάνουν μάγκα και να σε "ψήνουν" ως ηγέτη, ωστόσο, η συνδιαχείριση των πραγμάτων με τύπους σαν τον Πολάκη, είναι μάλλον πολύ πιθανό να τον στείλει στα πολιτικά Τάρταρα! Ίσως να μην έχει καταλάβει ο Στέφανος ότι ο συντοπίτης του θα αποτελέσει την τελευταία πράξη του δράματος για το όποιο κόμμα θέλει να φτιάξει. Είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε λέγεται... Τάιλερ είτε λέγεται... Νέα Υόρκη! Είναι άξιο απορίας, πώς κρατάει ένα τέτοιο "βαρίδι" που με τον Συριζοπολακισμό διαμόρφωσε μια ολόκληρη "σχολή" χυδαιότητας και αλητείας!

Η Ιστορία εκδικείται και κάπως έτσι πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτοί που ήταν στο παιχνίδι της εξουσίας επί Τσίπρα. Θα έχουν την τύχη του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη. Όλοι μαζί στο έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την τύχη που τους αρμόζει, καθώς θα εξαϋλωθεί ένα αφήγημα που χτίστηκε με τα ψέματα και με καιροσκοπικό τρόπο στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα μαγαζάκι και από κει και πέρα θα έχουμε τα... γκρουπούσκουλα. Για το καλό της χώρας, όλο αυτό το... τσίρκο που βλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Δεν θα μας λείψουν και κυρίως θα τους... ευγνωμονεί η χώρα, όσο θα καταρρέουν "τρώγοντας" ο ένας τον άλλον! To be continued...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Φόρτωση άρθρων...