Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κλαυσίγελος στον δρόμο για το συνέδριο – Διαφωνίες και τσακωμοί

Παρασκήνιο

Ακόμα και για την εκλογή προέδρου του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μάχη στην Κουμουνδούρου. Με ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πρόταση για την εκλογή του προέδρου του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά αύριο, Πέμπτη και θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία διακόπηκε χθες επεισοδιακά.

Η εισήγηση των Γραμματέων ήταν να τεθεί Πρόεδρος του Συνεδρίου ο Πάνος Ρήγας με την στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας στελεχών που πρόσκειται στον Νίκο Παππά, αλλά παρενέβη χθες ο Χρήστος Σπίρτζης, προτείνοντας για Πρόεδρο τον  Νίκο Μαδεμλή, προκειμένου να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, αλλά και το «άλλαξε τα όλα» του Στέφανου Κασσελάκη.

Τελικά έγινε ψηφοφορία όπου επικράτησε ο Πάνος Ρήγας του Νίκο Μαδεμλή με 24-14 ψήφων, με τον Νίκο Μαδεμλή να συγκεντρώνει το 30% του σώματος, με δεδομένο ότι είχε τη στήριξη και της ομάδας που πρόσκειται στον Διονύση Τεμπονέρα, η οποία ήθελε συναινετική εκλογή Προέδρου από τα μέλη του προεδρείου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok υπό τους ήχους της Μαρίνας Σάττι – Ο Πίνατ που έγινε «ευρωκομματόσκυλο»

Με πλάνα από τις περιοδείες του και υπό τους ήχους του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Εurovision ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την καμπάνια του στο Ti...

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολίασε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» χαρακτηρίζοντας...

Φόρτωση άρθρων...