Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ευρωκάλπη οι αποφάσεις

Ο μεταβατικός χαρακτήρας της περιόδου ως τον Ιούνιο του 2024 και τις ευρωκάλπες που θα στηθούν τότε, καθιστά εξαιρετικά επισφαλείς και διάφορες πληροφορίες για κινήσεις που σχεδιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με τα οικονομικά και περιουσιακά του κόμματος, όπως επίσης και για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα περί αλλαγής ονόματος είναι μυθεύματα, καθώς αν αυτή τη στιγμή η Κουμουνδούρου χάσει και το «brandname» του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι αυτοκτονική κίνηση. Το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή, ούτε καν που θα ανοίξει στο συνέδριο του προσεχούς Φεβρουαρίου, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε ανεξέλεγκτη εσωστρέφεια σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

Το ίδιο ισχύει και για κινήσεις οικονομικού τύπου: δύσκολα, δηλαδή, θα γίνει το κτήριο της Κουμουνδούρου... ξενοδοχείο, όπως γράφεται, εικάζεται και σεναριολογείται.

Επίσης δύσκολα θα ληφθούν αμετάκλητες και σκληρές αποφάσεις για τα κομματικά ΜΜΕ –του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» συμπεριλαμβανομένου. 
Ασφαλώς, αυτό δε σημαίνει ότι οικονομικά το κόμμα είναι στα καλύτερά του. Ωστόσο, το να «αδειάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ την έδρα του, ενώ είναι από τα ελάχιστα κόμματα που έχει ιδιόκτητο κτήριο ή να κλείσει κομματικά μίντια σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι κινήσεις που παραπέμπουν σε σύνδρομο αυτοκτονικού ιδεασμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...