Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία «πυρών» από νυν και... πρώην κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ

Παρασκήνιο

Πυρ ομαδόν από πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και η πλευρά Αχτσιόγλου διαφωνεί για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, με τον στενό συνεργάτη της πρώην υπουργού, Αλέξη Χαρίτση, να τάσσεται υπέρ του Γιάννη Δραγασάκη.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής μας για έξοδο από τα μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media, δίνοντας απάντηση στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία.

Η δήλωση Κασσελάκη που προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκάλεσαν το ξέσπασμα του Γιάννη Δραγασάκη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την έκρηξη του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η μεγάλη του διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πως ο ίδιος δεν θέλει να αυξήσει τη φορολογία. «Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Οργισμένη απάντηση Δραγασάκη στον Κασσελάκη

Σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δραγασάκης τον εγκάλεσε, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Δραγασάκης τον συμβούλευσε, επίσης, να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη ΝΔ.

Η αντίδραση Τσακαλώτου

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 έδωσε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο".

ΥΓ.: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».

Σταθάκης: Λέει ανοησίες ο Κασσελάκης για τα 37 δισ. ευρώ

Καυστική ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη στον Στέφανο Κασσελάκη για το μαξιλάρι του 37 δισ. ευρώ. Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ δεν ήταν φόροι, επισήμανε και είπε πως είναι αδιάβαστος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε την ίδια επιχειρηματολογία με τον Στέφανο Κασσελάκη για τα 37 δισ. ευρώ, ο κ. Σταθάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, τη χαρακτήρισε λαϊκιστική.

Επίσης, χαρακτήρισε επιπρόσθετη ανοησία ότι τα 37 δισ. ευρώ ήταν φόροι και σημείωσε πως στρέφονται κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν το μαξιλάρι. Είναι δυνατόν ότι το μαξιλάρι το έφτιαξε ο Τσακαλώτος και όχι ο Τσίπρας, διερωτήθηκε.

Σκουρλέτης: Χτύπημα στην καρδιά του Τσίπρα η δήλωση Κασσελάκη

Ως χτύπημα στην καρδιά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. που ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ως την « πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η επιχειρηματολογία αυτή αποδομεί πλήρως την πρωθυπουργία Τσίπρα και ενστερνίζεται τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Είναι η αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα από τη ΝΔ. Χαρακτήρισε τα 37 δισ. ως μνημονιακή επιλογή αλλά αυτό που μπορεί να μην ξέρει ότι η πιο σκληρή μνημονιακή επιλογή ήταν η πιστοληπτική γραμμή. Μας λέει οτι κακώς βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2018 απο τα μνημόνια και θα έπρεπε να επιλέξει ένα πιο light μνημόνιο» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως είπε «δυστυχώς αυτά ακούγονταν από τα στελέχη που σήμερα τον στηρίζουν όπως ο κ. Πολάκης. Είναι τα ίδια στελέχη για να καταλάβετε το μέγεθος της αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογικής που έχει επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη που όπως λέει η κυρία Τζάκρη ζητά να ζητήσουμε συγγνώμη για την περίοδο 2015-2019».

Πέρκα για Κασσελάκη: «Εχθροί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα οι μεν, αύριο θα είναι οι δε – Για να έχει δικαιολογία στην επόμενη ήττα

Η Πέτη Πέρκα, η οποία μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σήμερα (15.11.23) στον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, η κ. Πέρκα είπε ότι ο κ. Κασσελάκης, θέλοντας να χτυπήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπαράγει επιχειρήματα του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου», όπως έκανε με το θέμα του μνημονίου και του «μαξιλαριού» των 37. δισ. ευρώ.

«Για το μνημόνιο αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πλήττει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τον Αλέξη Τσίπρα έχει βάλει πολλές φορές στο κάδρο, είτε από αφέλεια είτε από κεκτημένη ταχύτητα, για να χτυπήσει εσωτερικούς “εχθρούς” του. Έτσι γίνεται σήμερα με τους “εχθρούς” του, έτσι θα γίνει και αύριο: τώρα είναι οι σημερινοί, αύριο θα είναι άλλοι», συμπλήρωσε.

«Άλλωστε θα πρέπει να δικαιολογηθεί για την επόμενη ήττα, κάτι που απεύχομαι να συμβεί», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Φόρτωση άρθρων...