Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τα δύο παιδιά του Γιώργου Τράγκα, η κληρονομιά και η χήρα που την έχει δύσκολα- Της «μακέτας» το… κάγκελο στο Ελληνικό

Παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κληθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της μυθώδους περιουσίας του Γιώργου Τράγκα.
Και τα «φώτα» αναγκαστικά πέφτουν πρώτα στην σύζυγο του Μαρία Καρρά, η οποία όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν είχε ΠΛΗΡΗ εικόνα της οικονομικής επιφάνειας του θανόντος συζύγου της. Αυτό λοιπόν που θα διερευνηθεί στην υπόθεση της Καρρά είναι πρώτον εάν είχε γνώση του ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΉΘΗΚΑΝ αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, εάν είναι ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ στην Ελλάδα αλλά και εάν είχε εταιρική συμμετοχή στα επιχειρηματικά σχήματα που ο αποθανών χρησιμοποιούσε για να τα εξαγάγει σε Τράπεζες του εξωτερικού.
Παράλληλα στην Δικαιοσύνη θα κληθούν και σειρά προσώπων που εμφανίζονται πως συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ σε εταιρικές διαδικασίες των παραπάνω επιχειρηματικών σχημάτων.
Το σήριαλ Τράγκα αναμένεται να έχει πολλά ακόμη επεισόδια αλλά και νέες αποκαλύψεις, αυτό γράψτε το… 

@ Ο Φρέντυ (Φρειδερίκος) Τράγκας, ο μικρότερος γιος του θανόντος με μια κίνηση που συζητήθηκε αποφάσισε να ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ της κληρονομιάς της μυθικής περιουσίας που του αναλογεί. Και ας γνωρίζει όλη η «πιάτσα» πως οι σχέσεις με τον πατέρα του τα τελευταία χρόνια κινιόταν σε… πολικές θερμοκρασίες μετά την απόφαση, ενός μορφωμένου και ευγενικού παιδιού σαν τον Φρέντυ, να βρεθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού. Ιδιαιτέρως θετική είναι η εικόνα που έχει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα και για το μεγαλύτερο γιο του Τράγκα, Γιάννη, ο οποίος για όσο διάστημα διέθετε επιτελικό ρόλο στις επιχειρήσεις του πατέρα του, λειτουργούσε πάντα «πυροσβεστικά». Προστατεύοντας πολλές φορές τους εργαζομένους από τις «παλαβομάρες» του ιδιόρρυθμου εκδότη. Ο Γιάννης Τράγκας πάντως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του δεν σκέφτεται να αποποιηθεί της κληρονομιάς που του αναλογεί...                  

@ Tης «μακέτας» το… κάγκελο γίνεται στο Ελληνικό, εκεί όπου το πολυδιαφημισμένο και (υποτίθεται) «εμβληματικό» έργο ακόμη να ξεκινήσει.
Αντί λοιπόν για μπετά και μυστριά, βλέπουμε μακέτες και ξανά μακέτες, 3D παρουσιάσεις, διαδραστικά events και διάφορα άλλα ωραία φρου – φρου και αρώματα, αλλά από ουσία «ζερό και τα διπλανά». 
Γενικώς για να έχετε μια εικόνα, τα πρώτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έργα θα αρχίσουν το 2023 – σε ενάμιση χρόνο από τώρα - και θα κορυφωθούν  το 2026, ζήσε Μάη μου που λένε. Και υπό την βασική προϋπόθεση βεβαίως η Lamda να (ξανα)βρει «ζεστά» λεφτά από την αγορά και τις Τράπεζες.
Γενικώς όλοι οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι για το σύνολο της επένδυσης στο Ελληνικό που συνεχίζει να τσουλά με τον αραμπά…        

@ Ένας μικρός χαμός γίνεται με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς πολλοί είναι οι «μνηστήρες» του και το κωμικοτραγικό της κατάστασης είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει τάξει τίποτε σε κανέναν, εκτός ίσως από μια-δυο εξαιρέσεις.
Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς στην επικείμενη αναμέτρηση τη μια έχει ήδη καπαρώσει εκπρόσωπος της ομογένειας, μια δεύτερη είναι σε γυναίκα.
Δεδομένης λοιπόν της κατάστασης ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.
Πάντως η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως, αν και της προτάθηκε, δεν θα είναι στο Επικρατείας αλλά στα Χανιά. 

@ Αν και δεν υπήρχαν πολλά εσωκομματικά περιθώρια για την παραμονή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην θέση του γραμματέα του κόμματος, αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι ο ίδιος αποδέχθηκε ασμένως την «έξωσή» του από την θέση του, ούτε πως δε θα περίμενε την επίδειξη μεγαλύτερης πυγμής από τον Αλέξη Τσίπρα. Συνομιλητές μας  με γνώση των τεκταινομένων στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι ο απελθών γραμματέας είναι, κατά βάθος, πικραμένος για το πώς έφυγε από το γραφείο του 7ου ορόφου. 
Βέβαια, και επειδή χωρίς τον Τζανακόπουλο δεν κάνει βήμα, αλλά και επειδή του «χρωστάει» λόγω του ότι αναγκάστηκε να τον «θυσιάσει», ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα σε σχέση με τον στενότατο συνεργάτη του. Με άλλα λόγια, ο Τζανακόπουλος θα βρεθεί σε επίζηλη θέση –απ’ αυτές που αποτελούν προνομία του προέδρου και που δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανέναν ή να διαπραγματευθεί με κάποια τάση ο Αλέξης Τσίπρας. 

@ Η νέα μεγάλη αύξηση κατά 11% που σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο, αναγκάζουν πολλούς κατασκευαστές να μείνουν με το... μυστρί στο χέρι. Υποψήφιοι αγοραστές που είχαν δώσει προκαταβολές, μαθαίνουν ότι το ακίνητο που... θα αγόραζαν, έχει υψηλότερη τιμή. Έτσι, είναι απολύτως λογικό, μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, να κάνουν πίσω οι υποψήφιοι αγοραστές και συνεπώς, να μένουν χωρίς αντικείμενο πολλοί κατασκευαστές. Η εκρηκτική άνοδος του σιδήρου, των κουφωμάτων, των καλωδίων και γενικά κάθε υλικού που έχει μέταλλο, οδηγεί σε εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Όταν η οικοδομή γίνεται πολύ ακριβότερη και το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται, τότε η προοπτική εξόφλησης της μηνιαίας δόσης του δανείου προδιαγράφεται δυσοίωνη. Οπότε, ο υποψήφιος αγοραστής, αναγκαστικά κάνει πίσω. Επιπλέον, καταγράφεται σημαντική "κοιλιά" και στις απλές εργασίες, όπως οι ελαιοχρωματισμοί, καθώς και οι ανακαινίσεις. Εδώ, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, τι να την κάνει την ανακαίνιση;

@ Σημαντική ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση κατέγραψε η AEGEAN τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μεταφέροντας περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες μόλις κατά την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Ειδικότερα, η AEGEAN μετέφερε περισσότερους από 565 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού και περίπου 461 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού έχοντας επαναφέρει το 85% των συχνοτήτων της σε σχέση με το 2019. Χαρακτηριστικό των παραπάνω επιδόσεων είναι ότι η εταιρεία μετέφερε σε ένα μήνα σχεδόν όσους επιβάτες είχε μεταφέρει αθροιστικά κατά το 1ο τρίμηνο του έτους. Ο συντελεστής πληρότητας τον Μάϊο έφτασε σε σχεδόν 79%, με μέσο όρο επιβατών 122 επιβάτες ανά πτήση, φτάνοντας μάλιστα τα προ-πανδημίας επίπεδα κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. 
Για τους επόμενους μήνες της θερινής περιόδου η AEGEAN συνεχίζει τη σταδιακή αύξηση χωρητικότητας, με τελικό στόχο τον Ιούλιο και Αύγουστο να έχει οριακά μεγαλύτερα επίπεδα χωρητικότητας σε χιλιομετρικές θέσεις συγκριτικά με το 2019, με τη θετική συμβολή της αυξημένης χωρητικότητας από τη βάση της Θεσσαλονίκης αλλά και από τα δυο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης. 

@ Στις 22 Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ., με συμμετοχή από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 
Επισημαίνεται ότι μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την διανομή κερδών και αποθεματικών συνολικού ποσού Ευρώ 39.390.730,60, ήτοι ποσού Ευρώ 0,34 ανά μετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επιστρέφει σταθερά αξία στους μετόχους της παρουσιάζοντας αύξηση στην τιμή της μετοχής της τάξεως του 370% την τελευταία πενταετία και έχοντας διανείμει στους μετόχους συνολικά 176 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το επενδυτικό πλάνο των 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2025 προβλέπει τη συνέχιση της διανομής μερισμάτων στα συνήθη υψηλά επίπεδα των περίπου 40 εκατ. ευρώ ανά έτος.
Σύμφωνα με την πρόσφατη παρουσίαση της Διοίκησης στο επενδυτικό κοινό, η εταιρεία παρουσιάζει μία συνεπή θετική πορεία τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και ανάπτυξης, με την εγκατεστημένη ισχύ, την παραγόμενη ενέργεια, τα έσοδα και τα EBITDA να βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα. Ο αναβαθμισμένος στόχος των 6,4 GW εγκαταστημένης ισχύος μέχρι το 2029, αντικατοπτρίζει εκτιμώμενα EBITDA πάνω από 700 εκατ. ευρώ (από 162 εκατ. ευρώ το 2021) και έσοδα πάνω από 1,25 δισ. ευρώ (από 405 εκατ. ευρώ το 2021).

@ Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) υπέγραψε Σύμβαση Πώλησης Ενέργειας (PPA) από ανανεώσιμες πηγές με την Enel Generación Chile S.A. Η συγκεκριμένη Σύμβαση θα προμηθεύει την Χιλιανή εταιρεία με ισχύ έως 1,1 TWh ανά έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ η MYTILINEOS θα παρέχει «πράσινη» ενέργεια που θα παράγεται από ένα χαρτοφυλάκιο τεσσάρων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 588 MWp.
Η συμβασιοποιημένη ενέργεια του χαρτοφυλακίου ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που είναι απαραίτητη για 532.000 κατοικίες στη Χιλή, εξαλείφοντας 123.000 αυτοκίνητα από το οδικό δίκτυο και αποφεύγοντας την εκπομπή 570.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...