Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της Αριστεράς

Αλλεργία στην κανονικότητα και στην ευταξία επιδεικνύουν διαρκώς τα κόμματα της Αριστεράς σε πολλούς τομείς του δημόσιου βίου. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη και τη σύλληψη κακοποιών στοιχείων, οι οποίες ανέδειξαν έναν άτυπο ανταγωνισμό ανάμεσα τους για το ποιος θα φανεί «προοδευτικότερος» από τον άλλο. 

Το εντυπωσιακό ήταν πως στελέχη αυτών των κομμάτων, χωρίς να έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, έκαναν υποδείξεις για επιχειρησιακά θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του εγκλήματος ακόμα και σε χώρους φοιτητικών εστιών, αν και μπροστά σε όσα συμβαίνουν εκεί τόσα χρόνια ποτέ δεν ανέλαβαν κάποια πολιτική πρωτοβουλία για να αναδείξουν την πραγματική εικόνα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. 

Η Κυβέρνηση πήρε υψηλό ρίσκο με τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και αποφάσισε να επιδείξει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα παραβατικότητας μέσα στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιχειρώντας ένα δύσκολο άλμα στην κανονικότητα σε μία περίοδο που το κλίμα έχει οξυνθεί επικίνδυνα στο εσωτερικό. 

Η κλεψύδρα του χρόνου προς τις Εθνικές Εκλογές αδειάζει και η Αντιπολίτευση βλέποντας την κυριαρχία Μητσοτάκη ετοιμάζεται για σκληρή μάχη. Η ατζέντα όμως που επιλέγει να φωτίσει αφορά πολύ περισσότερο κάποιες παρωχημένες ιδεοληψίες του παρελθόντος, παρά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της νεολαίας. 

Η τάξη στην Παιδεία και η εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, ούτε αφορά τους λίγους. Είναι μια αναγκαία προϋπόθεση που ταυτίζεται απόλυτα με το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της πρόσβασης στη γνώση, στοιχεία που συνδέονται άμεσα με το δημοκρατικό πολίτευμα και τις αξίες μιας φιλελεύθερης κοινωνίας. 

Η εικόνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να φωνάζουν στα κανάλια για δήθεν αστυνομική αυθαιρεσία και βία, δεν συγκινούν την πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως των μετριοπαθών ψηφοφόρων που ζητούν από την Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι εκλογές και η τελική απόφαση Μητσοτάκη, έχει «κασέτες» στα χέρια του ο Τσίπρας (;) και το διαχρονικό κόμπλεξ του Λαλιώτη με την οικογένεια Μητσοτάκη 

Επειδή συνεχίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι γνωστοί ευφάνταστοι δημοσιογράφοι να παίζουν την «κολοκυθιά» με την ημερομηνία των εκλογών σήμερα θα επιχειρήσουμε να βάλουμε κάποια π...

Ανανεωτική Αριστερά: «Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάση θυσία να επιστρέψει στην εξουσία»

Στη λογική της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ επιμένει η Ανανεωτική Αριστερά. Παράλληλα, ζήτησε να εκπονηθεί ένα συνεκτικό αφήγημα που να εμπνέει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η Σ...

Ν. Παναγιωτόπουλος : «Στην Τουρκία εκνευρίζονται όσο εμείς δυναμώνουμε και θα δυναμώσουμε κι άλλο»

Την «τιμή και χαρά» του να εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στις Σέρρες για την επέτειο των 201 ετών από το θάνατ...

Φόρτωση άρθρων...