Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τα γκάλοπ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα αναβάθμιση των Ελληνικών Τραπεζών και η σύλληψη Λιακουνάκου στο Λας Βέγκας  

Πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί «πανηγυρίζουν» οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, όταν σε ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και αυτές που διενεργούνται για φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης, η διαφορά που τους χωρίζει από την Νέα Δημοκρατία διατηρείται με τις αναγωγές σε διψήφιο ποσοστό.
Εάν τώρα, που η Κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη για αυτήν περίοδο,  η διαφορά παραμένει διψήφια τι θα συμβεί όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί έστω και μερικώς;
Και δεν προβληματίζει άραγε κανέναν στην Κουμουνδούρου, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να εισπράξει ούτε μισό… πόντο από την, πρόσκαιρη, κυβερνητική φθορά; Πολύ καλός σύμβουλος τελικά η πολιτική απελπισία...

@ Καμία αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει του Πάσχα εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η άρση των μέτρων πιθανόν να ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου. Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι είναι απαγορευτική για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα πριν από την Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.
Προφανώς κάποιοι στην Κυβέρνηση βιάστηκαν να μας… απελευθρώσουν και χθες ήρθε η «ανώμαλη» προσγείωση από τους εμπειρογνώμονες. 

@ O Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο διάστημα να γοητεύσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές -και δη τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων και τους επικεφαλής κυβερνήσεων- και να έχει καλλιεργήσει ένα κλίμα ότι είναι ο μόνος με τον οποίο χρειάζεται να συνομιλούν από την Ελλάδα. Ενώ, δηλαδή, εκμεταλλευόμενος το ρόλο του ως πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερνε στο παρελθόν να στρέφει τα φώτα πάνω του και να «επιβάλλεται» στις ευρωσοσιαλιστικές συνεδριάσεις, πλέον άλλαξαν τα… κόζια. Τώρα, ο πρώτος εκ των συνομιλητών από την Ελλάδα είναι ο Ανδρουλάκης -όχι μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι το κανονικό μέλος της πολιτικής οικογένειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ο «μουσαφίρης». Αλλά και διότι αρκετοί ηγέτες εκτιμούν πλέον περισσότερο τον πρόεδρο του Κινήματος, ο οποίος άλλωστε έχοντας πλέον «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα στην Ευρωβουλή, έχει φροντίσει να καλλιεργήσει εδώ και καιρό ένα διεθνές δίκτυο για τις επαφές του, όπως φάνηκε καθαρά και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα.   Όλα αυτά λοιπόν θα έχουν ως αποτέλεσμα να «ατονήσει» σιγά σιγά η σχέση Τσίπρα-PES και να αραιώσουν οι προσκλήσεις. Άλλωστε, το λέει και ο θυμόσοφος λαός: «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται…».

@ Τα αδιανόητα υψηλά ενοίκια αποτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που «καίει» χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες ταυτόχρονα, βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο λόγω της ακρίβειας. Μαθαίνουμε ότι ιδιοκτήτες που είχαν νοικιάσει τα ακίνητα τους σε πολύ υψηλές τιμές, ήδη μετράνε απλήρωτα ενοίκια, καθώς μια οικογένεια, πρώτα θα καλύψει τις ανάγκες της για ρεύμα και διατροφή και μετά όλα τα υπόλοιπα. Και δεν είναι μόνο οι οικογένειες, αλλά και οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, αλλά οι γονείς τους δοκιμάζονται από την ακρίβεια ή από τη μείωση των εισοδημάτων τους. Πέραν αυτών υπάρχουν νέα ζευγάρια που σχεδίαζαν να οργανώσουν τη ζωή τους με βάση τα εισοδήματα που έπαιρναν και μέχρι πρότινος μπορούσαν με τα... χίλια ζόρια να πληρώσουν το ενοίκιο και να τα βγάλουν πέρα με αιματηρές οικονομίες. Σε λίγο καιρό, οι αγωγές έξωσης θα πέφτουν σαν... βόμβες και έχουμε να δούμε πολλά.
Η Κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το ζήτημα της κατοικίας, που τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει αρνητικά την επικαιρότητα.  

@ Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια περίεργη ιστορία με bitcoin που φέρεται να κόστισε έως και 500.000 δολάρια σε έναν αρχάριο επενδυτή στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του γνωστού επιχειρηματία, κρατήθηκε στο Clark County Detention Centre τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων. Κατηγορείται για κακουργηματική πράξη, γράφει η Las Vegas Review.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  ο τόπος διαμονής του Φ. Λιακουνάκου δεν αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία, αλλά ένα ένταλμα σύλληψης δείχνει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.
Στέλεχος της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης ότι το θύμα της υπόθεσης ειδοποίησε το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτύου για Εγκλήματα τον Νοέμβριο του 2020 ότι ήταν θύμα απάτης bitcoin.
Το φερόμενο ως θύμα, γράφει η Las Vegas Review, είπε στην αστυνομία ότι προσεγγίστηκε από έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που γνώριζε μέσω Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, ποσό στο οποίο περιελάμβανε αμοιβή πωλητή ύψους 50.000 δολαρίων, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα χρήματα.

@ Στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχωρά η Moody’s, διατηρώντας μάλιστα θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι ετοιμάζει και άλλες αναβαθμίσεις.
Πρόκειται για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς) και την Attica Bank.
Ειδικότερα, η Moody’s αναβαθμίζει τις Εθνική και Eurobank Ba3 από B2, την Alpha Bank σε B1 από B2 και την Τρ. Πειραιώς σε B2 από B3. Όλες οι προοπτικές είναι θετικές. 
Επίσης, αναβαθμίζει την Attica Bank σε Caa2 από Caa3 με θετικές προοπτικές.
Η αξιολόγηση της Παγκρήτιας Τράπεζας επιβεβαιώνεται στο Caa2, με αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές.
Ο οίκος αποδίδει τις αναβαθμίσεις στη βελτίωση του μακροοικονομικού προφίλ της Ελλάδας καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού και της κερδοφορίας των τραπεζών, λόγω των καλύτερων λειτουργικών και πιστωτικών συνθηκών όπως και της συνεχιζόμενης υλοποίησης των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

@ Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης αναλαμβάνει την ανάπτυξη τριών (3) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ανοιχτό κύκλο (OCGT) στο Ηνωμένο Βασίλειo.
Ειδικότερα, η MYTILINEOS έχει υπογράψει τις συμβάσεις με τρεις θυγατρικές της Drax Group plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα με τις Hirwaun Power Limited, Progress Power Limited και Millbrook Power Limited για την κατασκευή 3 OCGTs με ισχύ περίπου 299 MW το καθένα. 
Κάθε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα λειτουργεί τοπικά (με εγκατάσταση για απομακρυσμένη λειτουργία) ως μονάδα αιχμής και θα λειτουργεί έως και 1.500 ώρες ετησίως για να υποστηρίζει το δίκτυο σε περιόδους υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη διάρκεια τυχόν γεγονότων πίεσης.
Και τα 3 OCGTs αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία εντός του 2024.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δημοσκοπήσεις που δεν κρύβουν μυστικά αλλά στέλνουν καθαρά μηνύματα, την στροφή στην καθημερινότητα επιλέγει το Μαξίμου, και ποιοι ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου να «συνδιοικήσουν» με τον Κασσελάκη   

Ο Lykavitos.gr και η στήλη τα έγραφε από χθες για τα πρώτα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν μετά την συζήτηση στην Βουλή για τα Τέμπη αλλά και την παραίτηση των δύο υπο...

Η ψήφος εμπιστοσύνης και η αποσταθεροποίηση, γιατί ο Κασσελάκης κέρδισε με το σπαθί του Όσκαρ Γελοιότητας και μια πολιτική ανάσα για τον Ανδρουλάκη

Το δημοσίευμα του «Βήματος» που έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο προαύλιο του Μαξίμου το απόγευμα του Σαββάτου και η οργισμένη αντίδραση της Κυβέρνησης σε μια δημοσιογραφική αποκάλυψ...

Το Μαξίμου επιστρατεύει και τον Τζιτζικώστα για την μάχη του Βορρά, όταν ο Βελόπουλος παρακάλαγε τον Σαμαρά να τον χρίσει ευρωβουλευτή και ο «φίλος» της διαπλοκής Κασσελάκης

Η κατάσταση με το παραδοσιακό συντηρητικό κοινό στη Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει συναγερμό το Μαξίμου, που αναζητεί λύσεις. Έτσι λοιπόν προ ημερών δυο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχ...

Φόρτωση άρθρων...