Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τα γρήγορα ανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο της πανδημίας

Ούτε μία μέρα να πάει χαμένη δεν άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας ότι η νέα μετάλλαξη απειλεί την κοινωνία και δημιουργεί αναχώματα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και για την επιστροφή της χώρας σε μία Κανονικότητα. 

Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και απόλυτη αίσθηση της πραγματικότητας και αποφασιστικότητα και προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων για ασφαλέστερες γιορτές και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας. 

H υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας και άνω συνιστά ένα σοβαρό και υπεύθυνο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ η επέκταση της και σε άλλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες και στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αποτελούσε μια ολιστική προσέγγιση για την αναχαίτιση της πανδημίας.  

Σε μία περίοδο που οι πάντες ρίχνονται στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, κρίνεται κάτι παραπάνω επιτακτική η ανάγκη για την εκ νέου στήριξη των νοσοκομείων σε δομές και ανθρώπινο δυναμικό, μετά και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν από την άρνηση ιατρών και νοσοκόμων να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να τεθούν σε καθεστώς αναστολής. 

Η επιστροφή σε μια κανονικότητα αποτελεί τελικά μια πολύπλοκη εξίσωση που χρειάζεται περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια. Γίνεται αντιληπτό πως χρειάζεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων και της επικινδυνότητας της νέας μετάλλαξης. 

Ταυτόχρονα,  η αύξηση της συμμετοχής στο πρόγραμμα των εμβολιασμών στέλνει θετικά μηνύματα για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται από το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και στον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 χρονών. Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός ζητά  την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, προσηλωμένος στο στόχο « να μην μείνει πίσω κανείς πίσω». 

Οικονομία, μεταρρυθμίσεις,  κοινωνικό κράτος και μείωση των φόρων εισοδήματος συνιστούν τις βασικές προτεραιότητες του που μπροστά της έχει μια ανηφόρα για να εξασφαλίσει συνθήκες σταθερότητας στο εγγύς μέλλον. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εξελίξεις στην πανδημία και στην οικονομία αναμένεται να επηρεάσουν και τις σχετικές αποφάσεις για το χρόνο των Εθνικών Εκλογών, αφού πρώτα ανιχνευθεί η επιρροή των δράσεων τους επόμενους μήνες, τόσο σε επίπεδο κλίματος στην κοινή γνώμη, όσο και στις δημοσκοπήσεις.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...