Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τα καλοκαιρινά μέτωπα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Που δίνει έμφαση το Μέγαρο Μαξίμου

Σε κατάσταση γενικού συναγερμού βρίσκεται η Κυβέρνηση ενόψει ενός κρίσιμου καλοκαιριού με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο». Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και ανοιχτά μέτωπα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς επηρεάζουν  την κοινή γνώμη και κατ’ επέκταση το γενικό κλίμα με φόντο τις επερχόμενες κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες.

Το μεγάλο αγκάθι για την κυβερνητική παράταξη σχετίζεται με το θέμα της ακρίβειας και των τιμών σε ενέργεια και βασικά προϊόντα, που έχουν πάρει εδώ και μέρες την ανιούσα και δεν λένε να σταματήσουν. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δέχεται ισχυρές πιέσεις, με το διαθέσιμο εισόδημα να εξατμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν τα νέα μέτρα για την βενζίνη με την εκ νέου έκδοση fuel pass τις προσεχείς ημέρες. Την ίδια ώρα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν ποσά έως εξακόσια ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα που πλήρωσαν από το περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα.

Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην αντιμετωπίζουν ολιστικά το θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση δίνουν ανάσες στη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση. Εξάλλου, η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο εξαντλούν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχύσουν το δίχτυ προστασίας με έμφαση στους μη προνομιούχους.

Εκτός των άλλων, στον κρατικό μηχανισμό βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την θερινή περίοδο, καθώς πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν καταστάσεις, όπως οι περσινές στην Αττική και στη Βόρεια Εύβοια που θα είχαν στην παρούσα φάση μεγάλο πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση. Ο σκόπελος αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και εφόσον η Πολιτική Προστασία καταφέρει να σταθεί με επιτυχία απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, τότε η κυβερνητική παράταξη μπορεί να προχωρήσει το σχεδιασμό της με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Επιπλέον, η χώρα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται μέρα με τη μέρα και καταδεικνύουν την απαράδεκτη συμπεριφορά της γείτονος. Οι φραστικές επιθέσεις των Τούρκων αξιωματούχων μπορεί να ξεπερνούν τα όρια, αλλά η Αθήνα δεν πέφτει στην παγίδα της πόλωσης, παραμένοντας ωστόσο σε απόλυτη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...