Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τα... κοστολογημένα ανέκδοτα του Τσίπρα που οδηγούν σε μνημόνιο

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κλιμάκωση των... ανοησιών του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του.

Μετά τη "Δημοκρατία με το καλό ή το άγριο" του Σπίρτζη, τον ύμνο του ΕΑΜ στο Ιβανώφειο και τις χθεσινές "κοστολογημένες"... μπούρδες του Τσίπρα για τις παροχές προς κάθε κατεύθυνση, περιμένουμε τα επόμενα... κατορθώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Τσίπρας επιμένει σε ντιμπέιτ με τον Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε χθες στη Βουλή, ότι κρύβεται επί 7 χρόνια! Θα είχε μια αξία να πει ότι εδώ και 7 χρόνια ο Τσίπρας... κρύβεται πίσω από τον Μητσοτάκη σε επίπεδο εκλογικών αποτελεσμάτων και δημοσκοπήσεων!       

Την Παρασκευή στην Πάτρα μίλησε για... τσιμέντωμα της Ακρόπολης, ενώ συνεχίζει να λέει ό,τι του κατέβει! Ο Μητσοτάκης τον περιμένει στη γωνία, όπως έγινε και με την πρόταση δυσπιστίας. Ο Τσίπρας θυμίζει τον αείμνηστο Κώστα Χατζηχρήστο, που ως Ζήκος στην ταινία "Ο Μπακαλόγατος", πούλαγε... μαγκιά, αλλά στο τέλος έτρωγε τις φάπες χωρίς να τις μετράει!

Κατ΄ αρχάς τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους των εκλογών του 2019, έτσι ώστε να πλησιάσει την αντίστοιχη εκλογική επίδοση. Δεν τον ενδιαφέρει αν αυτά που λέει κάνουν τους σκεπτόμενους πολίτες να γελάνε αλλά και να θλίβονται. Τα παίζει όλα για όλα, ώστε να πιάσει ένα ποσοστό, όσο γίνεται κοντά στο 30%, για να μην αμφισβητηθεί από κανέναν. Επιπλέον, όπως γράφουμε μονότονα από τη στήλη, δεν θέλει να ξαναδεί τον Μητσοτάκη να κυβερνά. Όπως και να το κάνουμε, άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη, καθιστά τον Τσίπρα ως τον καλύτερο πελάτη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει τα ψέματα, ύβρεις και διαφόρου τύπου επικοινωνιακές απάτες. Δεν τον ενδιαφέρει εάν αυτά που λέει, ιδίως στην οικονομία, μπορεί να κάνουν τους ξένους επενδυτές, να τον... φτύνουν! Αδιαφορεί. Άλλωστε, αν υπήρχε περίπτωση, να υλοποιήσει όλα αυτά που έχει εξαγγείλει, τότε ούτε τα χρήματα θα του έφταναν, αφού θα ανατρεπόταν το κλίμα στην οικονομία, ενώ θα οδηγούσαν τη χώρα στα βράχια. Εν ολίγοις, όσα υπόσχεται δεν γίνονται. Και βέβαια, επειδή γνωρίζει ότι δεν γίνονται, γι αυτό και λέει ό,τι θέλει!

Χθες, η κυβέρνηση έδωσε αποστομωτική απάντηση στις ακοστολόγητες ανοησίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μπει στον κόπο να κοστολογήσουν ό,τι υπόσχονται, αυτό το κάνει κάθε φορά το υπουργείο Οικονομικών. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έστειλε τον... λογαριασμό των υποσχέσεων Τσίπρα, οι οποίες, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κοστίζουν περί τα 46 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας! Αφού ο Τσίπρας δεν μπήκε στον κόπο να μας πει πόσα κοστίζουν όλα αυτά και από πού θα βρει τα λεφτά, του τα λέει η κυβέρνηση αναλυτικά. Το κόστος των εξαγγελιών του υπολογίζεται σε 10,601 δισ. το 2023, σε 11,539 δισ. το 2024, σε 12,043 το 2025 και σε 11,721 το 2026.

Ειδικότερα

  1. Η αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%, από τον πρώτο χρόνο και η θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο τομέα θα κόστιζε το 2023 1,310 δισ. ευρώ, το 2024 θα κόστιζε 2,031 δισ., το 2025 θα κόστιζε 2,333 δισ. και το 2026 θα κόστιζε 2,642 δισ. ευρώ.
  2. Η μείωση των Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της Ε.Ε. θα κόστιζε 2,014 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
  3. Η επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019 θα κόστιζε 982 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.
  4. Η αύξηση συντάξεων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προσωπική διαφορά -βαριά κληρονομιά του νόμου Κατρούγκαλου- θα κόστιζε το 2023 το 1,1 δισ., το 2024 το 1,137 δισ., το 2025 το 1,160 δισ. και το 2026 το 1,183 δισ. ευρώ.
  5. Η επιστροφή όλων των αναδρομικών των συνταξιούχων σε 3 ετήσιες δόσεις (2023, 2024,2025) θα κόστιζε 833 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.
  6. Η αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι) θα κόστιζε κάθε χρόνο 455 εκατ. ευρώ.
  7. Ο διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου θα κόστιζε 400 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Στο εξής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, δεν μπορούν να μιλάνε για... κοστολογημένα μέτρα, βγάζοντας νούμερα από το... στομάχι τους! Αλλά, όπως προαναφέραμε, δεν τους ενδιαφέρει ότι κάποιος σκεπτόμενος θα ακούσει όλες αυτές τις "κοστολογημένες"... ανοησίες και θα γελάσει ειρωνικά. Τους ενδιαφέρει να μην τους... ακούσουν αυτοί που δεν πρέπει να τους ακούσουν και να πάνε να τους ψηφίσουν. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να υπάρξει... προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, για το καλό της χώρας.

Δεν υπάρχει περιθώριο για περιπέτειες, ούτε η χώρα είναι σε σημείο όπου μπορεί να διοικείται από... ηθοποιούς που έχουν... πτυχίο στο θράσος, στα ψέματα και στην ανικανότητα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα αφετηρία για την κυβέρνηση μετά την πρόταση δυσπιστίας - Η δημιουργική ατζέντα και τα ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη

Η χθεσινή συζήτηση και η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας από τη Βουλή οριοθετεί το πολιτικό σκηνικό σε μια νέα βάση. Η κυβέρνηση, μετά τις συντριπτικές απαντήσεις Μητσοτάκη και...

Φόρτωση άρθρων...