Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τα ξεκάθαρα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και η στρατηγική Μητσοτάκη

Στο μικροσκόπιο των ανώτατων κυβερνητικών κλιμακίων βρίσκονται τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, την ώρα που η χώρα επιχειρεί να βρει ρυθμούς κανονικότητας, έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί σοβαρά μέτωπα, όπως η ακρίβεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου και δίνει έμφαση στην επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με όσες παρεμβάσεις μπορεί να επιτρέψει ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος.

Στην αντίπερα όχθη, η επίτευξη του αισιόδοξου στόχου της αυτοδυναμίας προϋποθέτει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία  και την πρότερη διαχείριση σοβαρών προκλήσεων, μεταξύ άλλων και την υλοποίηση κυβερνητικών δεσμεύσεων που θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να δοθεί το σύνθημα για την προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό αναμένεται να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον κυβερνητικό σχεδιασμό γι’ αυτό και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη μια πιθανή απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών.

Όσον αφορά στο κλίμα που κυριαρχεί στη κοινή γνώμη, αξίζει, μετά από μια ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων, να σταθεί κανείς στα εξής σημεία:

  • Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.
  • Το θέμα της ακρίβειας συνιστά ένα μεγάλο αγκάθι που διαπερνά κάθετα την κοινωνία.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει δυνατά στη μάχη του Κέντρου έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.
  • Οι πολίτες βλέπουν μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών ως ένα από τα πιθανά σενάρια, γι’ αυτό και οι εκατέρωθεν βολές πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα ανεκτό επίπεδο χωρίς ακρότητες.

Ο Πρωθυπουργός πορεύεται με αναμμένες τις μηχανές της Κυβέρνησης στο φουλ και με σημαντικά χρηματοδοτικά όπλα στα χέρια του και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια μετάβαση, ένα άλμα στη νέα εποχή, αυξάνοντας τις προσωπικές του μετοχές και βάζοντας ισχυρή παρακαταθήκη για την επόμενη (αυτοδύναμη) τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...