Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τα μεγάλα στοιχήματα Μητσοτάκη: η αντιμετώπιση της ακρίβειας και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

Παρασκήνιο

Σε πρώτο πλάνο βάζει το Μέγαρο Μαξίμου τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες προκαλούν έντονη ανησυχία.

Η αντιμετώπιση των φαινομένων ακρίβειας στην αγορά, που οφείλεται πρωτίστως στη διεθνή συγκυρία, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξετάζει και προωθεί πολιτικές που θα δώσουν ανάσα στα μεσαία και στα λαϊκά στρώματα. Για τους κυβερνητικούς παράγοντες η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος συνιστά ένα αποτελεσματικό αντίδοτο για τις αυξητικές τάσεις που έχουν οι τιμές, με την Κυβέρνηση να έχει ήδη προαναγγείλει επέκταση των φοροελαφρύνσεων και αύξηση του βασικού κατώτατου μισθού εις διπλούν για τη νέα χρονιά.

Την ίδια ώρα το αρμόδιο υπουργείο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς σε στοχευμένους ελέγχους για την αποτροπή κρουσμάτων αισχροκέρδειας, ενώ παράλληλα στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όσοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία θα αντιμετωπίσουν αυστηρότητα και συνέπειες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην αύξηση των εμβολιασμών μετά από τις σχετικές αποφάσεις για τους άνω των εξήντα, αλλά και με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού για τους μικρούς μαθητές ηλικίας 5 έως 11 ετών. Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, ενώ από την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος τους επόμενους δύο μήνες θα εξαρτηθεί αν θα επιτευχθεί αφενός το χτίσιμο τείχους ανοσίας, αφετέρου να μπει ένα φρένο στην ανησυχητική αύξηση των δεικτών στους θανάτους και τους διασωληvωμένους λόγω covid.

Σε κάθε περίπτωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναμένεται να κρατήσει πάση θυσία την οικονομία ανοιχτή, ειδικά στην παρούσα φάση που τόσο οι προβλέψεις για την επόμενη διετία, όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 ανοίγουν το δρόμο για εκτόξευση της ανάπτυξης και οδηγούν την Ελλάδα σε μια νέα τροχιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα «καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα και Ξανθού: Σας απάντησαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές

Στο στόχαστρο του βάζει για άλλη μια φορά τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ο Βουλευτης Χανίων, Παύλος Πολάκης, δίνοντας συνέχεια στο θέμα των εμβολίων,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Φόρτωση άρθρων...