Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι σηματοδοτεί η ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ

Παρασκήνιο

Ξεκάθαρα μηνύματα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, τα οποία προκαλούν ένα νέο ενδιαφέρον στο πολιτικό σκηνικό στο ξεκίνημα του 2022.

Από τη μία πλευρά επιβάλλεται για την κυβερνητική παράταξη να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της ακρίβειας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Τα ποιοτικά στοιχεία αναδεικνύουν τον προβληματισμό που καταγράφεται σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης για την πορεία της χώρας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός αφηγήματος που θα δίνει ελπίδα και προοπτική πάνω σε στέρεες βάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο θα παίξει μεγάλο ρόλο η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης που σχετίζονται πρωτίστως με την περαιτέρω μείωση των φόρων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη των μη προνομιούχων.

Στην αντίπερα όχθη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της εσωστρέφειας και της αβεβαιότητας, έχοντας ένα σαφές μειονέκτημα την ώρα που ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετρά αντίστροφα. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αδύναμος να αναστρέψει το κλίμα, ενώ οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά πολυκατοικία και η άνοδος του ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει πανικό στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου.

Ιχνηλατώντας κανείς τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων στέκεται κατά κύριο λόγο στη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, το οποίο σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis λαμβάνει σχεδόν ισόποσα, τόσο από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο αυτό στοιχείο συνιστά καμπανάκι για το Μέγαρο Μαξίμου, έρχεται ουσιαστικά να απειλήσει ακόμη και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και ενεργοποιεί πλέον τα ανακλαστικά της, καθώς μέχρι σήμερα κυριαρχούσε στο ζωτικό χώρο του κέντρου.

Κοντολογίς, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά σε μια κρίσιμη χρονική καμπή με την κοινωνία να αναζητά λύσεις για ένα ασφαλέστερο μέλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Φόρτωση άρθρων...