Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τα SMS μηνύματα Παναγιωτόπουλου - Ακάρ για το μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Παρασκήνιο

Με SMS μηνύματα επικοινώνησαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, την ώρα που η Άγκυρα προχωρούσε σε συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε sms στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ και τον ρώτησε πού οφείλονται οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο την Τετάρτη. 

“Θα το δω”, ήταν κατά πληροφορίες η απάντηση του Χουλουσί Ακάρ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε διάβημα από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών στον Πρέσβη της Τουρκίας, όταν ήδη είχαν γίνει 15 υπερπτήσεις, ενώ στη συνέχεια οι έγιναν άλλες 26.

Πάντως χθες Πέμπτη, ούτε μία υπέρπτηση ούτε πτήση τουρκικού F-16 στο Αιγαίο.

Πάντως, ανώτατες πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο αριθμός των 41 υπερπτήσεων ήταν υπερβολικός και σχεδόν ανεξήγητος.

Σύμφωνα με πηγές, οι δύο υπουργοί Άμυνας διατηρούν ανοιχτό τον απευθείας δίαυλο επικοινωνίας. Την Τρίτη του Πάσχα είχαν τετ α τετ στη Γερμανία, στη συνάντηση που έγινε με  πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία για τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...