Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τα σχέδια του Μαξίμου, οι δημοσκοπήσεις και η δέσμευση για εκλογές την άνοιξη του 2023

Παρασκήνιο

Πρόσω ολοταχώς προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας το σχέδιο του για τους επόμενους μήνες με φόντο τις διπλές κάλπες. Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει πλέον έμφαση στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, με έμφαση στην αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που συνεχίζει να πλήττει την κοινωνία, την προώθηση των μεγάλων έργων υποδομών σε ολόκληρη την περιφέρεια που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και την προώθηση συμβολικών μεταρρυθμίσεων που δίνουν ένα σαφές στίγμα εκσυγχρονισμού και αλλαγής στη δημόσια διοίκηση.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των συνεργατών του πρωθυπουργού μπαίνουν τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που περιγράφουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Εκτός από την πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά με ασφαλή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να σταθεί κανείς σε δύο σημεία.

Από τη μία πλευρά κυριαρχεί σε ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα για τις οικονομικές εξελίξεις στη σκιά των τεκτονικών αναταράξεων που προκαλεί η συνέχιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ από την άλλη οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το χρόνο των εκλογών και  χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: σε εκείνους που πιστεύουν στην εξάντληση της τετραετίας και σε αυτούς που πιστεύουν πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στην Κυβέρνηση επενδύουν πολλά σε ένα θετικό καλοκαίρι με αυξημένο τουριστικό ρεύμα, περισσότερα έσοδα και εξισορρόπηση των πιέσεων σε οικονομικό επίπεδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους υπουργούς του πως οι εκλογές θα γίνουν σε δώδεκα μήνες. Παρόλο αυτά για τη λήψη των τελικών αποφάσεων θα εξεταστούν και άλλες παράμετροι, αφού πρώτα γίνει "ταμείο" στο τέλος του καλοκαιριού.

Με δεδομένο πως σε μια περίοδο διαρκών εναλλαγών στο οικονομικό περιβάλλον και στο γεωπολιτικό status quo ουδείς μπορεί να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη πως θα κυλήσει ο χειμώνας, το πρωθυπουργικό γραφείο θα προσμετρήσει όλα τα δεδομένα και δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει εφόσον κρίνει πως με αυτή την κίνηση μπορεί να λήξει πιο γρήγορα το ζήτημα του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης και να ξεκινήσει με νωπή λαϊκή εντολή την πορεία για μια δεύτερη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Φόρτωση άρθρων...