Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

«Τελευταίο αντίο» στη Μαριέττα Γιαννάκου στο Α' Νεκροταφείο (εικόνες)

Παρασκήνιο

Το τελευταίο αντίο στη Μαριέττα Γιαννάκου λένε αυτή την ώρα στο Α΄ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της.

Στην κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου παρέστη και ο Πρωθυπουργός αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να πουν το ύστατο χαίρε της γυναίκας που με ήθος κόσμησε τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το φέρετρο με τη σορό της Μαριέττας Γιαννάκου, της πρώην υπουργού και βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 14:00 και  στις 15:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία.

giannakou

Υπενθυμίζεται πως η κηδεία πραγματοποιείται με δημοτική δαπάνη μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

giannakou

Στο Α νεκροταφείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

giannakou

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να ενισχυθούν οι σκοποί του σωματείου “Φίλοι κοινωνικής παιδιατρικής/ιατρικής «Ανοιχτή αγκαλιά” και η ομοσπονδία φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας «Αργώ».

giannakou

 

«Έδειξε ότι η προοδευτική αντίληψη είναι στάση ζωής»

Για πρότυπο δυναμικής γυναίκας, μητέρας και πολιτικού έκανε λόγο κατά τον επικήδειο λόγο του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η Μαριέττα έδειξε ότι η προοδευτική αντίληψη είναι στάση ζωής. Είχε πάντα σαφή επιχειρήματα. Σε όλα τα αξιώματα υπήρξε πολέμια του δογματισμού. Η προσφορά της ως υπουργός Παιδείας καρποφόρησε».

«Με τα εφόδια που είχε πάρει από τον πατέρα που έχασε τόσο νωρίς αλλά και από τη μητέρα της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα της. Δυο φορές μάλιστα άφησε τα έδρανα των Βρυξελλών για την πολιτική σκηνή» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε όρθια, με τη σκέψη της στο μέλλον της χώρας. «Δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Η αγαπημένη της αδερφή και κόρη, της στάθηκαν μέχρι την τελευταία της στιγμή. Θα μας συντροφεύει πάντα το χαμόγελο της Μαριέττας», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Φόρτωση άρθρων...