Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τέμπη: Διαφωνία μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Δίχως την εμπλοκή της Βουλής, αλλά με υπερκομματική επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί η διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με βάση τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Με την προοπτική αυτή διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή κι όχι υπερκομματική «με πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης», όπως είπε.

Στην εξαγγελία του Γιώργου Γεραπετρίτη αντέδρασε ο Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση της υπόθεσης δεν μπορεί να γίνει από την επιτροπή που προτείνεται. Όπως σημείωσε «ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν «υπερκομματική επιτροπή» που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε, έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει εχθές: πως για όλα φταίει «κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος»».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Φόρτωση άρθρων...