Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι υπουργοί και βουλευτές θα πάνε στην κηδεία του

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Η Κυβέρνηση τονίζει ότι δεν αναβαθμίζει την παρουσία δια της παρουσίας του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμμένου λόγω αυξημένης σημασίας.

Λόγω της άφιξης αρκετών βασιλέων που είναι και αρχηγοί κρατών, κρίνοντας έτσι ότι η παρουσία αποκλειστικά και μόνο της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, δεν θα ήταν επαρκής βάσει πρωτοκόλλου.

Υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που ξανασκέφτονται το αν θα πρέπει να πάνε στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα.

Το παρών θα δώσει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε στο Mega ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα πήγαινε στην κηδεία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρών αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κάνει σκέψεις για το αν πρέπει να παρευρεθεί. 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ενώ εκκρεμότητα είναι αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου ο πατέρας Γιώργος Τζιτζικώστας διατηρούσε στενή σχέση με το παλάτι.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αττικής, στη Μητρόπολη Αθηνών αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, όπο...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...