Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Θεμιστοκλέους: Στις 21 Φεβρουαρίου περιμένουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax

Παρασκήνιο

Στην παράδοση των πρώτων δόσεων του εμβολίου της Novavax στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η πρώτη παράδοση (των 474.000 δόσεων) αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου και το εμβόλιο θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μάρτιου, σε όλη τη χώρα», αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ακόμα πως τριακόσιες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί παρά την υποχρεωτικότητα, προσθέτοντας πως «θα κάνουμε νέες προσπάθειες να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα».

«Με την υποχρεωτικότητα και το διοικητικό πρόστιμο εμβολιάστηκαν 235.000 - 240.000 άνω των 60 που δεν θα είχαν εμβολιαστεί. Το ενθαρρυντικό μάλιστα είναι ότι 200.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Σημαντικό επίσης είναι ότι και ακόμα μετά την ημερομηνία του διοικητικού προστίμου εξακολουθούμε να παίρνουμε ραντεβού, έχουμε πάρει 10.000 ραντεβού από την προηγούμενη Δευτέρα, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να ξεπεράσουμε το μέσο όρο της ΕΕ είμαστε στο 91% στους άνω των 60 εμβολιασμένοι» υπογράμμισε ο Θεμιστοκλέους. 

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι στον ενήλικο πληθυσμό είναι 80% περίπου, 70% στο γενικό πληθυσμό και ένα 5% είναι εμβολιασμένοι με μία δόση, άρα είμαστε στο75% και στο 85% στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για ποιους λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

«Όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις το πιστοποιητικό του δεν έχει ημερομηνίας λήξης» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αντίθετα, όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου (την επόμενη Δευτέρα) να έχουν προγραμματίσει την αναμνηστική τους δόση, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τρεις μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό τους. Όσοι ξεπεράσουν αυτές τις ημερομηνίες από 18 και άνω από Δευτέρα δεν ισχύουν τα πιστοποιητικά τους. 

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας διευκρίνισε ότι υπάρχει διαθέσιμα ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών σε όλη τη χώρα. «Δε ζητάμε ταυτότητα στα εμβολιαστικά κέντρα για το παιδί εφόσον συνοδεύεται από το γονέα/κηδεμόνα». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι (δεν) δείχνουν τα γκάλοπ που συνεχίζουν να «τρέχουν», γιατί δεν φοβίζει η επόμενη μέρα της κάλπης τους Ανδρουλάκη και Κασσελάκη και το ξεφούσκωμα του Βελόπουλου

Δεν εντοπίζουν κάποια σπουδαία ανατροπή οι δημοσκόποι στις μετρήσεις που θα συνεχίσουν να «τρέχουν» σε εβδομαδιαία πλέον βάση μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Η εικόνα για την Νέ...

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, όπο...

Όλα του… rebranding δύσκολα για τον Τσίπρα

Όλα ξεκίνησαν από έναν παρατηρητικό συνεπιβάτη του Αλέξη Τσίπρα σε πτήση της Aegean από το Στρασβούργο προς την Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, έχοντας χάσει το προνόμιο του ...

Φόρτωση άρθρων...