Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ροδόπη: Ο δήμαρχος Ιάσμου ξήλωσε όλους τους αντιδημάρχους ως γκιουλενιστές!

Σάλο έχει προκαλέσει στη Ροδόπη η απόφαση του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, να «ξηλώσει» όλους τους αντιδημάρχους, καθώς τους θεωρεί γκιουλενιστές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εξήγγειλε έρευνα για τυχόν έκνομες ενέργειες από πλευράς του δημάρχου Ιάσμου στη Ροδόπη, Οντέρ Μουμίν.

Με απόφαση του Οντέρ Μουμίν ανακλήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ο δήμαρχος θα ασκεί και τις προεδρίες όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, μετά από τις παραιτήσεις των προέδρων τους.

Η δημοτική Αρχή «καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Δεν είναι σαφές σε ποια «οργάνωση» αναφέρεται, καθώς δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε άλλωστε, στο Facebook ο δήμαρχος Ιάσμου, βρίθει λαθών, μοιάζοντας περισσότερο με μετάφραση google από τα τουρκικά στα ελληνικά, ενώ ως τοποθεσία κοινοποίησης αναφέρεται η... Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίνμ ως προϊστάμενος των υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι:

«Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου.

Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχεια των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο δήμος Ιάσμου είχε γνωστοποιήσει πως ο Οντέρ Μουμίν, ως προϊστάμενος των υπηρεσιών «αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

Δηλαδή προχώρησε στην απόλυση του υπαλλήλου επειδή θεώρησε ότι συνδέεται με το κίνημα των γκιουλενιστών.

Ακολούθησαν και άλλες απολύσεις για τον ίδιο λόγο.

Όπως είχε αναφερθεί: «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ενώ, τέλος, ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».

Καταληκτικά, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι ο Μεχμέτ Μεχμέτ, η σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν), αλλά και ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, «αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...