Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Τέλλογλου: «Υπήρχαν ενδείξεις για παρακολούθηση Μητσοτάκη»

«Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα Μητσοτάκη δεν ήταν ασφαλή την περίοδο 2017-2018», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Παρασκήνιο

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως τo 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό», ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου.

Για τις υποκλοπές Κουκάκη και Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού, ενώ επιβεβαιώνοντας ότι τού ζητήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα είπε:

«Ονόματα προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας, όπως η Intellexa, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων.

Στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το link υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, σταμάτησε η συνακρόαση όταν έκανε καταγγελία για την νόμιμη επισύνδεση και σταμάτησε η παρακολούθηση του».

Σε ερώτηση για κακόβουλο λογισμικό σε πολιτικά πρόσωπα, ο Τάσος Τέλλογλου απάντησε: «Έχω δει τέτοια link να υπάρχουν σε τηλέφωνα κατά την έρευνα σε μη πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω δει σε πολιτικά πρόσωπα».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά».

Η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πολάκη για τα εμβόλια

Σε δημόσιο «άδειασμα» του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχώρησε στην Βουλή ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός λέγοντας ότι οι απόψεις Πολάκη για τα εμβ...

Δύο ξένοι (Τσίπρας – Ανδρουλάκης) στο ίδιο πάνελ και γιατί είναι πιθανή η αναβολή της φορολόγησης των Motor Oil και ΕΛΠΕ  

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν να αναβάλλουν για ένα χρόνο την επιβολή ειδικής εισφοράς στα υπερκέρδη των εταιρειών ορυκτών καυσίμων, στην προσπάθεια να καταλήξουν σε συ...

Οικονόμου για Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση»

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα Π...