Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Tι σηματοδοτεί για το πολιτικό σκηνικό η ...φαρσοκωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ

Όσα συνέβησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο των πολιτικών αναλυτών, αλλά των... σεναριογράφων και των σκηνοθετών... ψυχαγωγικών εκπομπών.

Το συνέδριο του κόμματος μόνο σε ένα στάδιο σαν αυτό του Ταε Κβο Ντο θα ταίριαζε για να γίνει! Η επιστολή Τσίπρα, μέσω της οποίας τα "έχωνε" στον Κασσελάκη, ήταν "δώρο" για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές και προκειμένου να μην είναι ο μοναδικός υποψήφιος, είπε να μπει στο παιχνίδι η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε εκλογές, αλλά σε ένα μήνα, ενώ ο Κασσελάκης ήθελε μέσα σε 10 ημέρες! Απίστευτα πράγματα! 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Τελικώς, όλοι κατέληξαν ότι δεν χρειάζονται εκλογές και πρέπει να έρθει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, για να διαμορφώσει τις εξελίξεις της επόμενης μέρας!
Οι εκλογές δεν έγιναν γιατί αυτό δεν συμφέρει ούτε τον Κασσελάκη, αλλά ούτε και τη Γεροβασίλη, πίσω από την οποία είνια ο Τσίπρας. Ο κόσμος που θα πήγαινε θα ήταν λιγότερος, ενώ όσα ακούστηκαν κατά το τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, από κάτι απίστευτους τύπους και τύπισσες, είναι αντικείμενο επεξεργασίας από τον Σεφερλή! 

Ένας ουδέτερος παρατηρητής που καταγράφει τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα κατέληγε εύκολα στο συμπέρασμα, ότι αυτό το κόμμα θέλει... ψυχίατρο! Μάλιστα, ο κ. Όθων Ηλιόπουλος, πρώτος βουλευτής επικρατείας και καθηγητής στο Χάρβαρντ έκανε λόγο για την ανάγκη ψυχολόγου! Γενικώς, ολόκληρη η επιστήμη της Ψυχολογίας με όλες τις ειδικότητες, πρέπει να ασχοληθεί με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της Νέας Αριστεράς, έδειξε ότι βρίσκεται σε νέα πορεία πτώσης. Ο Κασσελάκης λέει ότι θα κυβερνήσει τη χώρα (άγνωστο πότε), ενώ είναι σίγουρο ότι η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στις εκλογές. Για... σπάσιμο, πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εναρμονισμένοι με τη γραμμή Τσίπρα και λοιπών, θα πάνε να ψηφίσουν Νέα Αριστερά ή θα απέχουν! 

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι χωρισμένος στα δύο, ενώ υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να το "παίξουν" ολίγον ουδέτεροι. Τέτοιοι είναι οι Φάμελλος, Παππάς και Πολάκης. Στο συνέδριο ηττήθηκε ο Τσίπρας, υπέστη μεγάλη ρωγμή το προφίλ της κ. Όλγας Γεροβασίλη, ο Κασσελάκης με τα... μπρος πίσω ευτέλισε τη διαδικασία και γενικώς όλοι έχασαν.

Κερδισμένοι από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην πάρει κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή θα πέσει και άλλο ο Κασσελάκης, θα μεγαλώσει η ψαλίδα και ο Ανδρουλάκης μετά τις Ευρωεκλογές θα λέει ότι αυτός είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή! Μην τα μπερδεύουμε βεβαίως αυτά. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Από την άλλη πλευρά, κέρδη θα έχει και η Νέα Αριστερά, η οποία βλέπει ότι ο Κασσελάκης πηγαίνει το "μαγαζί" για... φούντο, οπότε, μπορούν να περιμένουν... κόσμο.

Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πρέπει να το... διασκέδασαν πολύ. Όχι τόσο ο πρώτος, ο οποίος ήταν σε Ινδία και Κατάρ, όσο οι υπόλοιποι. Όλοι χάρηκαν για την... εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Όμως, τη φθορά και το μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ δεν το καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί να συριζοποιηθεί περισσότερο, κάτι που αναμένεται να στείλει και άλλους "πελάτες" στον Μητσοτάκη! Πάντα τέτοια...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

Την τελευταία μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη για την τρέχουσα σεζόν παρακολούθησε προχθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με το σύζυγό του,...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...