Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Tιμητική πολιτογράφηση του καθηγητή Kevin Featherstone

Παρασκήνιο

Η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε τιμητικά στον Καθηγητή Kevin Featherstone, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Kevin Featherstone έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο κ. Featherstone είναι Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, κάτοχος της Έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος», και Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics. Είναι επίσης Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και Κύπρο. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE.

Η ακαδημαϊκή έρευνα του Kevin Featherstone εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύγχρονη Ελλάδα, στους τομείς της συγκριτικής πολιτικής, των δημόσιων πολιτικών και της πολιτικής οικονομίας.

Υπήρξε το πρώτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το 2010 έως το 2013, που δεν ήταν Έλληνας.

Το 2013 τιμήθηκε με το παράσημο ‘Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα’ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021 με το παράσημο του ‘Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα’ της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Tik Tok: Εύχεται καλή επιτυχία στη Σάττι με ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στην Μαρίνα Σάττι, που διαγωνίζεται στον ημιτελικό της Eurovision ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Nίκος Ανδρουλάκης. Στο βίντεο του από την περιοδεία στο Ρέθυμνο ακ...

Ο Κασσελάκης έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Βασιλειάδη και Σπίρτζη

«Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο πλ...

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε την Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, την αποκατάσταση της οποίας ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση. Σε δήλωσή της, η κ. Σακε...

Φόρτωση άρθρων...