Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο Μπλίνκεν ψηφίζει Μητσοτάκη και τεστάρει τα... Αγγλικά του Τσίπρα

Η έλευση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα επιβεβαίωσε όχι απλά τις πολύ δυνατές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τη θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό και ενεργειακό παίγνιο της Μεσογείου.

Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Βερολίνο για να καθορίσει με τους Γερμανούς το νέο πλαίσιο που προβλέπει την πλήρη ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και ταυτόχρονα την ενεργοποίηση νέων σχεδίων που βάζουν στον χάρτη, χώρες της Μεσογείου, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Τα πάντα έχουν γυρίσει τούμπα.

Επιπλέον, η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία με ζητούμενα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την πώληση F-16, ξεκαθάρισε το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι Αμερικανοί. Θα πουληθούν αεροπλάνα στην Τουρκία, αφού πρώτα συμφωνήσει σε αυτά που θέλουν οι Αμερικανοί. Ο Ερντογάν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι άλλο τα F-16 και άλλο η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, ο Μπλίνκεν, υπό την πίεση που υφίστανται οι Τούρκοι, λόγω των καταστροφικών σεισμών, στρίμωξε τους γείτονες. Πρώτα υπογράφετε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα. Μια Τουρκία που θα προσδεθεί στο οικονομικό άρμα της Δύσης, λαμβάνοντας δάνεια ακόμη και μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (είχε γίνει το 2000 πάλι), θα είναι εύκολα χειραγωγούμενη και ταυτόχρονα ελεγχόμενη, ως προς τον ρόλο που θα έχει στα νέα γεωπολιτικά και ενεργειακά δρώμενα, στην ευρύτερη περιοχή μας

Ο Μπλίνκεν στη συνάντηση του με τον Μητσοτάκη συζήτησε τους άξονες της επόμενης τετραετίας και των στρατηγικών στόχων που πρέπει να επιτύχει η Δύση, έξω από την... πόρτα μας. Όταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντά τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, αυτό ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός και για τη νέα τετραετία και οι Αμερικανοί, του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη. Τον θεωρούν σύγχρονο και αξιόπιστο πολιτικό και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τη Ρωσία και την Τουρκία, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας. Άλλωστε, οι Αμερικανοί με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δείχνουν προς ολόκληρο τον κόσμο τη σπουδαιότητα της χώρας μας, όχι υπό οποιαδήποτε ηγεσία, αλλά, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάνοντας πλάκα με τον... αγγλομαθή Τσίπρα!

Σήμερα το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα τεστάρει τα... Αγγλικά του Τσίπρα! Για την ακρίβεια θα του πει να είναι πιο... καλό παιδί, να σταματήσει τις ανοησίες με το κλείσιμο του ματιού προς τη Ρωσία και εφόσον πιστεύει ότι μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός, να ξέρει ότι από το... 2031, ίσως γίνει κάτι, αν ο Τσίπρας εξακολουθεί να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, εξελισσόμενος σε... δεινόσαυρο της πολιτικής. Επιπλέον, δεν θα... παραλείψει να του υπενθυμίσει πόσο... οφσάιντ ήταν η καταψήφιση της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας και θα τον... νουθετήσει, ώστε να προσγειωθεί και να ωριμάσει. Προφανώς θα του εξηγήσει γιατί η χώρα δεν μπορεί να έχει κυβέρνηση... ηττημένων και γιατί επιβάλλεται να έχει κυβέρνηση... κερδισμένων υπό τον Μητσοτάκη.

Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν ότι ο Τσίπρας κίνησε... γη και ουρανό για να μη στείλει η Ελλάδα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον... πατερούλη Πούτιν! Κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι αυτές οι... ιδιαίτερες σχέσεις του Πούτιν με διάφορα... περίεργα κόμματα του περιθωρίου στην Ευρώπη, θα βγουν στη... φόρα. Όσο για τους ανεγκέφαλους που πιστεύουν ότι ο Μπλίνκεν επισκέπτεται σήμερα τον επόμενο πρωθυπουργό, απλά να τους πούμε ότι επειδή ο Τσίπρας είναι μονίμως... οφσάιντ, θέλει κάποιον να του υπενθυμίσει ότι πρέπει να αλλάξει στυλ... παιχνιδιού και... σύστημα, αν θέλει να δει... χαΐρι!

Όσο για τα Αγγλικά του, ελπίζουμε ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα κάνει... χαβαλέ με τον άνθρωπο που κατά τύχη έγινε πρωθυπουργός και τώρα... ψελλίζει κάτι περί... προοδευτικής διακυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα του εξηγήσει πώς έχει η νέα τάξη πραγμάτων, με το νι και με το σίγμα! Εν ολίγοις, θα μάθει στον Τσίπρα, να παίζει μπάλα, γιατί δείχνει να μην κατέχει το... τόπι, μπιτ!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Προτεραιότητα στα βασικά: Ανταγωνιστικότητα οικονομίας, απονομή δικαιοσύνης

Κάθε καλός μάνατζερ γνωρίζει την σημασία του να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα ή ασήμαντα πράγμ...

Φόρτωση άρθρων...