Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Το αδιέξοδο του Τσίπρα με φόντο την υπεροχή Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας από το 2016 θεωρούσε ότι έχει στο... τσεπάκι του τον Μητσοτάκη, αλλά από τότε που ο τελευταίος εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο Τσίπρας δεν έχει καταφέρει ούτε για μία στιγμή, επί 7 χρόνια, να τον ξεπεράσει στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η αδυναμία του Τσίπρα να παρουσιάσει ένα σοβαρό μέτρο σύγκρισης με τον αντίπαλο του, τον έχει οδηγήσει σε απανωτές γκάφες. Η "νεκρή Μαρία", η γκάφα με τους πλειστηριασμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και πάρα πολλά άλλα, τον έχουν φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο. Πιστεύει ότι μια τηλεοπτική μονομαχία, μπορεί να του δώσει πόντους, στην απέλπιδα προσπάθεια να επιτύχει ποσοστό που δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα την επόμενη μέρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κλιμάκωση του... θράσους, μέσω και των δημοσιευμάτων από φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης, πέφτουν στο κενό. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση της τέως Γενικής Γραμματέως Αντι-εγκληματικής Πολιτικής και νυν υποψήφιας με τη ΝΔ, Σοφίας Νικολάου, όσο και με τη χθεσινή ανόητη κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμπλέξει την κυβέρνηση στην περίπτωση γνωστού τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος κατηγορείται για κακουργήματα και φέρεται να έχει λάβει χρήματα από αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ωστόσο, ουδέποτε έδωσε το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γιατί πολύ απλά, δεν προχώρησε στην επένδυση για την οποία υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας ποντάριζε σε ένα μπάχαλο στην οικονομία με τη βοήθεια του... φίλου Πούτιν. Όμως, οι τιμές της ενέργειας έχουν κατακρημνιστεί, ενώ η ακρίβεια στα τρόφιμα δείχνει ισχυρές τάσεις εκτόνωσης της ανοδικής κίνησης. Η κρίσιμη μερίδα του εκλογικού σώματος που... καταλαβαίνει τι της γίνεται, έχει κάνει την επιλογή της και αφήνει στη δεύτερη θέση τον Τσίπρα, ο οποίος, δίνει την τελική μάχη για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα, να ρίξει γέφυρες για τη συγκρότηση κυβέρνησης... τεράτων. Μάλιστα, ίσως να μην έχει λάβει υπόψιν του, την παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος δεν θα αφήσει τα... ανήλικα να παίζουν με τα σπίρτα μέσα σ΄ ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, ο Τσίπρας αποτελεί τον καλύτερο... πελάτη του Μητσοτάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήδη μετράει 4 ήττες από το 2019 και μάλλον πρέπει να ετοιμάζεται να γνωρίσει άλλες 4! Δύο στις εθνικές εκλογές και άλλες δύο στις περιφερειακές και δημοτικές του προσεχούς Οκτωβρίου. Με 8 εκλογικές νίκες στο ενεργητικό του μέσα σε 4 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά ακόμη και αυτοί που... ψιλομουρμουράνε εντός της ΝΔ, θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο! Κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει στο εσωτερικό του κόμματος του, όχι μόνο γιατί έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά και γιατί είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει να έχει για... πελάτη του, τον Τσίπρα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα εξελίσσεται σε ένα μεγάλο... δώρο για τη χώρα, καθώς ο πρώτος, ως απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού μπορεί να πετύχει νέα τετραετή θητεία, έχοντας μπροστά του την προοπτική και τρίτης θητείας από το 2027. Προς την κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσουν οι νέες μειώσεις φόρων και εισφορών τα επόμενα χρόνια, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, οι οποίοι θα ξεπεράσουν τα 55 δισ. ευρώ έως το 2027! Η παρουσία του Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί... εχέγγυο ότι οι ψηφοφόροι δεν θα επαναλάβουν το λάθος του 2015, Εν ολίγοις, όσο υπάρχει ο... απελπισμένος Τσίπρας, ο Μητσοτάκης είναι σίγουρος και άνετος! Βέβαια, όλοι είμαστε περίεργοι για να δούμε το αποτέλεσμα της κάλπης καθώς, έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως λαός, ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη... αυτοχειρία! Αν δεν "αυτοκτονήσουμε", τότε θα επιβιώσουμε και θα πάμε παραπέρα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

Φόρτωση άρθρων...