Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το αφήγημα της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεδιπλώνει το αφήγημα της επόμενης ημέρας, που θα το χρησιμοποιήσει ως γραμμή άμυνας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στο προφανές ερώτημα «κυβέρνηση με ποιους;», θα ζητάει ισχυρή εντολή από τους πολίτες, προκειμένου την επομένη των εκλογών να είναι σε θέση να βάλει το ΠΑΣΟΚ τους όρους της όποιας συνεργασίας, αφενός εξασφαλίζοντας συγκεκριμένα σοσιαλδημοκρατικά προτάγματα για την επόμενη κυβέρνηση, αφετέρου θέτοντας, εφόσον το ποσοστό του κόμματός του είναι αρκετά μεγάλο για κάτι τέτοιο, και θέμα ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα Πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ως μια υπενθύμιση της πάγιας θέσης του ότι κανείς εκ των δύο δεν θα κατέχει τη θέση του πρωθυπουργού, ο Νίκος Ανδρουλάκης φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «θα αποδείξει ότι η χώρα δεν χρειάζεται ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, διότι ο ελληνικός λαός είδε, έμαθε και γνωρίζει».

Επί της ουσίας, η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τα διλήμματα που θέτουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καθώς, σύμφωνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» αλλά «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και στις πελατειακές νοοτροπίες που αξιοποίησαν και οι δύο. Την ίδια ώρα, πηγές του κόμματος χαρακτηρίζουν «εύκολο παραμύθι» την απειλή που διακινείται από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία «αν δεν είναι ο Μητσοτάκης θα έρθει ο Τσίπρας», ενώ ταυτόχρονα επιστρέφουν το ερώτημα και ζητούν από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αυτό που εκείνα μέχρι τώρα ζητούν από το ΠΑΣΟΚ: να πουν πώς θα κινηθούν αμέσως μετά τις εκλογές και να δεσμευτούν πριν από αυτές.

Στο διάστημα μέχρι και τις κάλπες, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα πορευτεί με βασικό άξονα τα θέματα της λεγόμενης καθημερινότητας των πολιτών και θα ασκεί πίεση προς την κυβέρνηση, καταθέτοντας τις δικές της εναλλακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις.

Όπως έκανε και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα συνεχίσει να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για την οικονομική πολιτική, με δεδομένη την αρνητική επίπτωση του πληθωρισμού στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα εισοδήματα των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα εγκαταλείψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πριν αυτό διαλευκανθεί, παρά την κριτική που δέχεται για προσωπική εμμονή. Εμφανιζόμενο ως θεματοφύλακας των θεσμών και εγγυητής της καλής λειτουργίας τους, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει σκοπό να αντιταχθεί μέχρι τέλους σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των αρμοδιοτήτων της Αρχής.

Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περιμένουν με αγωνία τα ευρήματα των επόμενων δημοσκοπήσεων για να δουν τον αντίκτυπο που θα έχει το σκάνδαλο και η σύλληψη της Εύας Καϊλή στους πολίτες, αλλά και η διαχείρισή της υπόθεσης από την Χαριλάου Τρικούπη. Ηγετικά μάλιστα στελέχη του κόμματος επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να ιχνηλατήσουν τις συνέπειες των παραπάνω εξελίξεων σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και εντυπώσεων. 

Στον δρόμο προς τις εκλογές καλούνται να ανεβάσουν ταχύτητα και οι κομματικές μηχανές, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι πλέον όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές είναι ανοικτά, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός καθημερινά επανέρχεται στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά τις γιορτές, βουλευτές και στελέχη θα «οργώσουν» όλη τη χώρα προκειμένου να επικοινωνήσουν τα προγραμματικά προτάγματα του κόμματος, να διατυπώσουν τα πολιτικά διλλήματα και κυρίως να καλέσουν τους πολίτες

σε όποιο χώρο και αν ανήκουν, και κυρίως τους αναποφάσιστους, να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και να του δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, ώστε να υπερβεί το διψήφιο ποσοστό μετά από δεκαετία.

Σε εκλογική ετοιμότητα έχει τεθεί και ο Τομέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, υπό την νέα του Γραμματέα Τασούλα Χατζηδάκη, η οποία έχει σηκώσει μανίκια και δουλεύει πλέον μέρα - νύχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε εγκύκλιο προς τους Γραμματείς των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων με την οποία ζητείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων των μελών του

μητρώου που έχουν ήδη στα χέρια τους, η διοργάνωση ολομελειών ή πολιτικών εκδηλώσεων,  όπου δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, καθώς και θεματικών δράσεων – συζητήσεων πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως η υγεία, η ακρίβεια και το κόστος ζωής, η κοινωνική κατοικία, η ακρίβεια, οι θεσμοί, η διαφάνεια κ.α.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Φόρτωση άρθρων...