Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το δημόσιο συμφέρον πάνω από το πολιτικό κόστος βάζει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανέβασε στα ύψη τις προσωπικές μετοχές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την γενναία απόφαση που έλαβε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως όταν κρίνεται επιβεβλημένο ξέρει να "σπάει αυγά", χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα με εκατοντάδες πολίτες να παλεύουν στις ΜΕΘ σε ολόκληρη την Επικράτεια, ο Πρωθυπουργός προχώρησε με αποφασιστικότητα στο επόμενο  βήμα βάζοντας σε πρώτο πλάνο το πραγματικό συμφέρον των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην πολυετή κοινοβουλευτική διαδρομή του έχει αποδείξει ότι δεν τον απασχολούσε το πολιτικό κόστος, όταν ερχόταν μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, όπως έπραξε και στην παρούσα φάση όταν έβαλε στην άκρη τα μισόλογα και τις μεσοβέζικες λύσεις για να πει ένα μεγάλο "ναι" στην κοινή λογική και στο αυτονόητο, όπως ανέμενε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Μπορεί η κριτική όσων ζητούσαν νωρίτερα τη λήψη μέτρων να είχε βάση, όμως ο κ. Μητσοτάκης μέτρησε πρώτα όλες τις παραμέτρους και έπειτα βγήκε μπροστά χωρίς να λογαριάζει, αν μ’ αυτό τον τρόπο θα χάσει κάποιες λίγες χιλιάδες ψήφους.

Αντίθετα, θα ανανεώσει ο ίδιος την εμπιστοσύνη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που του έδωσε στις περασμένες εθνικές εκλογές το 40% με την εντολή να τα αλλάξει όλα.

Από εδώ και στο εξής χρειάζεται σε κεντρικό επίπεδο να εξεταστεί η επέκταση του μέτρου και σε άλλες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες και χωρίς χρονοτριβή να ληφθούν οι επόμενες γενναίες αποφάσεις για να μπορέσει η κοινωνία να ανασάνει και να αποτραπούν νέες αδικαιολόγητες ανθρώπινες απώλειες.

Και εφόσον αυτό γίνει πραγματικότητα τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για τη σημερινή Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, για να κάνει πράξη το σχέδιο της και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια δεύτερη αυτοδύναμη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Φόρτωση άρθρων...