Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το επικίνδυνο κοκτέιλ των κομμάτων και αρχηγών που κάνουν ζημιά στη χώρα

Παρασκήνιο

Το όνομα της χώρας μας στο εξωτερικό έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει σηκωθεί πολύ ψηλά.

Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η μεγάλη αξιοπιστία που διαθέτουμε στο διεθνές περιβάλλον, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη λάμψη του ελληνικού success story. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά περιλαμβάνει όλους αυτούς που "πουλάνε" τσάμπα μαγκιά, γιατί ξέρουν ότι αυτή η μαγκιά θα έχει απήχηση σε ένα σημαντικό κοινό του εκλογικού σώματος.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή με τον τραυματισμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον ανεξάρτητο βουλευτή των Σπαρτιατών και φίλα προσκείμενο στον έγκλειστο Κασιδιάρη, είναι η πιο μελανή σελίδα της κοινοβουλευτικής ιστορίας των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Το αδίκημα που διέπραξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρος είναι σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με το άρθρο 157 του ποινικού κώδικα, "εξοφλείται" με κάθειρξη έως 10 έτη!

Η χειροδικία του βουλευτή εντός του κοινοβουλίου εναντίον ενός άλλου βουλευτή, ακόμη και αν υπήρξε ακραία προσβολή του θύτη, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοια αντίδραση. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε ότι το μήνυμα που εκπέμπει το συγκεκριμένο περιστατικό προσβάλλει ολόκληρη τη χώρα και όλους τους πολίτες. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μαγκιά να ψηφίζουν τραμπούκους και να τους στέλνουν στη Βουλή, πρέπει να ξέρουν ότι στις δημοκρατίες, τέτοια περιστατικά, εκτός από καταδικαστέα είναι και ντροπιαστικά για το σύνολο της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό, αν κάποιοι πολίτες σκέφτονται ότι πρέπει να στείλουν στη Βουλή μερικούς... μποξέρ για να γίνει... παιχνίδι, πρέπει να γνωρίζουν ότι ζημιωμένοι βγαίνουν και οι ίδιοι καθώς και η χώρα συνολικά.

Βέβαια, αν καταλάβαιναν όλοι αυτοί που έχουν ψηφίσει διάφορα μορφώματα και "ψεκασμένους", απλά δεν θα τους είχαν ψηφίσει. Επιπλέον, βουλευτής που εμμέσως επικροτεί το ξύλο στις εκκλησίες, επειδή η Βουλή ψήφισε ένα νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εμπίπτει ακριβώς στις ίδιες διατάξεις. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι καλός γιατρός ή έχει δέκα πτυχία. Γιατί εκτός από τους φυσικούς υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί, όταν κάποιοι απλώνουν τα... ξερά τους, πέρα από την... επιτρεπτή ακτίνα δράσης των άνω και κάτω άκρων.

Επιπλέον, ακούστηκε χθες στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ, ότι δεν αρκούν οι νόμοι για τους ακροδεξιούς φασίστες. Ο τραμπούκος αυτός βουλευτής του ΚΚΕ που έχει μιλήσει ανοικτά περί κατάλυσης και μη σεβασμού του Συντάγματος, ανήκει στην ίδια πλευρά με τους φασίστες, υπονοώντας μάλλον, ότι αφού δεν φτάνουν οι νόμοι, τότε νόμος είναι η... μέθοδος του ΚΚΕ! Και ξέρουμε όλοι από την ιστορία για ποιες μεθόδους μιλάμε... Γιατί είτε οι φασίστες είναι ακροδεξιοί, είτε σταλινοφασίστες, αποτελούν εξίσου το ίδιο πρόβλημα για μια κοινωνία που θέλει να προοδεύσει και να πάει μπροστά. Όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία που υποκινούν ή... υμνούν τη βία, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο κοινοβούλιο.

Η Δημοκρατία πρέπει να έχει και φίλτρα ώστε να εξοβελίζει τύπους σαν την εγκληματική οργάνωση που βρέθηκε στη φυλακή, αλλά να μη χαρίζεται και σε κόμματα, τα οποία αναφέρουν στο καταστατικό τους, ότι δεν σέβονται το Σύνταγμα ή αν γίνει πόλεμος, δεν θα πολεμήσουν τον εχθρό, αλλά όσους δεν είναι μαζί τους! Μπορεί στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης να έχουμε ανεχθεί πολλούς και πολλά επί πολλές δεκαετίες, ωστόσο, εκτός από τα... αυγά που γεννούν τα... μαύρα φίδια, υπάρχουν και τα αντίστοιχα που γεννούν τα... κόκκινα!

Όσο και αν πιστεύουμε ότι η δημοκρατία μας έχει ... αντισώματα, είναι καλύτερο να προλαμβάνουμε, παρά να τρέχουμε εκ των υστέρων να θεραπεύουμε, με τον κίνδυνο να υπάρξει λάθος και στη... θεραπεία. Τα "όπλα" της Δημοκρατίας είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι και εφόσον δεν ευθυγραμμίζονται κάποιοι με τις επιταγές τους, τότε πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο. Όπως πρέπει να περιθωροποιηθούν τα ακροδεξιά στοιχεία, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα ακροαριστερά, τα οποία επί δεκαετίες είναι... παραχαϊδεμένα!

Και μέσα σε όλα αυτά με τους ακροδεξιούς, τους "ψεκασμένους" και τους ακροαριστερούς που αντιλαμβάνονται τους νόμους με βάση μια... άλλη οπτική, έχουμε και αυτούς που πρέπει να επιβεβαιώσουν το ναρκισσισμό τους. Νάρκισσο γνωρίσαμε τον Βαρουφάκη, αλλά τώρα, ακριβώς με το ίδιο στυλ έχουμε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης που είδε... φως στον ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε και έγινε... αρχηγός(!), εξελίσσεται σε μεγαλύτερο λαοπλάνο σε σχέση με τον προκάτοχο του Αλέξη Τσίπρα. Δηλώνει δημοκράτης, αλλά το κόμμα του θα έστελνε επιστολή στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, μετά την καταληκτική ημερομηνία! Είναι μία από τα ίδια με τον προκάτοχο του και τους παρατρεχάμενους που από τη μία έλεγαν ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και σε αντάλλαγμα, δεν... έβρισκαν αίθουσα για να δικαστούν σχετικά με τις γνωστές αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν και για τις οποίες επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, μπήκαν στη φυλακή.

Είμαστε λίγο πριν την τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές και υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να στείλουμε το πιο δυνατό μήνυμα ότι είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στην Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι να νιώθουν περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Εισέβαλε στην Ουκρανία ο Πούτιν και εντούτοις, σχεδόν όλα τα κόμματα, πλην Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν καταδίκασαν ποτέ την εισβολή του σύγχρονου Χίτλερ της Ευρώπης.

Αυτά τα κόμματα πρέπει να αισθάνονται ντροπή γιατί με τη στάση τους είναι σαν να επικροτούν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ή αύριο μεθαύριο να σφυρίζουν... κλέφτικα, αν ο Τούρκος θελήσει να επιτεθεί στη Θράκη, ως υπερασπιστής του μουσουλμανικού στοιχείου. Επιπλέον, η ενεργειακή κρίση και κατ΄ επέκτασιν η ακρίβεια που φούντωσε, δεν αναδείχθηκαν ποτέ ως αποτέλεσμα αυτής της εισβολής.

Αντιθέτως, η μόνιμη επωδός ήταν ότι έχουμε "Ακρίβεια Μητσοτάκη"! ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά, μαζί με κάτι άλλα εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα, δεν είχαν τα... άντερα να διοργανώσουν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία, για να στείλουν το μήνυμα στον εγκληματία Πούτιν. Γιατί άλλωστε να στείλουν αφού η σιωπή είναι... χρυσός! Αντιθέτως, σε κάθε κίνηση της χώρας να υποστηρίξει την Ουκρανία ήταν απέναντι. Αν το εκλογικό σώμα νομίζει ότι όλα τα παραπάνω κόμματα (άντε, να εξαιρέσουμε το ΠΑΣΟΚ...), πιστεύει ότι λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας, τότε ας κάνουν μπάνιο με... παγάκια, μπας και συνέλθουν!

Όλως τυχαίως, όλα τα παραπάνω κόμματα είναι και εναντίον της Ευρώπης! Γιατί η Ευρώπη είναι καλή όταν στέλνει χρήμα, αλλά κακή όταν πρέπει να εφαρμόζονται κάποιοι κανόνες απ΄ όλους. Δεν λένε να βγούμε από την Ευρώπη, αλλά αποτελούν... ζιζάνια για τα συμφέροντα της χώρας μας. Θα εξαιρέσουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ της... εξουσίας, γιατί μέχρι να την πάρει ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 18 Οκτωβρίου 1981, είχε φανατίσει τους πολίτες με τα συνθήματα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" ή "Έξω οι βάσεις του θανάτου" ή "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Η εξουσία και οι ευθύνες της προσγείωσαν τόσο το ΠΑΣΟΚ πριν από 4 δεκαετίες, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από σχεδόν μία δεκαετία.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει διαχρονικά η μοναδική πολιτική δύναμη που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται από το Α έως το Ω, την ευρωπαϊκή ιδέα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι με Κασσελοπολλάκηδες, Κουτσούμπες, Βελόπουλους, Νατσιούς, Ζωές και λοιπούς... διασκεδαστές του δημόσιου βίου, στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη, το πιθανότερο είναι να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Τσίπρας το 2015 που είπε να αλλάξει την Ευρώπη, αλλά στο τέλος πήγαινε και παρακαλούσε για βοήθεια, για να μην καταρρεύσουμε.

Στις 9 Ιουνίου πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζουμε για ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο θα στέλνει τα δικά του μηνύματα στους πάσης φύσεως Πούτιν και τους φίλους του. Όμως, για να συμβεί αυτό, πρέπει το εκλογικό σώμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, μηδέ της Ελλάδος εξαιρουμένης, να βάλει το μυαλό του να δουλέψει έστω και με την πρώτη... αργή ταχύτητα!

Δεν περιμένουμε θαύματα σαν αυτά που έγιναν στην... κολυμβήθρα όπου βαπτίστηκε ο Κασσελάκης, αλλά από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε όλους αυτούς που στέκονται απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, ότι στο τέλος το τίμημα των λανθασμένων επιλογών, το λούζονται όλοι. Άρα και οι ίδιοι. Μπορεί να έχουν στο μυαλό τους ότι τη ζημιά θα την πάθει ο... γείτονας, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι στο τέλος αυτός που την προκάλεσε θα πονέσει πιο πολύ. Γιατί πολύ απλά, θα είναι παρά πολύ αργά, όταν θα το μετανιώσει τη στιγμή που θα καταβάλει το ακριβές... αντίτιμο!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...