Τρίτη
14 Μαΐου 2024

O Κασσελάκης στην παρουσίαση του βιβλίου... «Το φαινόμενο Κασσελάκη»: Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν ο εαυτός μου

Παρασκήνιο

Το βιβλίο του καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ.

6034

Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο Αντώνης Λιάκος, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

6034

Ο κ. Κοντιάδης που ξεκίνησε τη συζήτηση ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης και του βιβλίου δεν είναι να ρίξει φως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά στο πώς κάποιος άγνωστος έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμα στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ότι μπροστά στην απελπισία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή τους προσέφερε τη χαμένη ελπίδα και το ερώτημα πλέον είναι αν ο Μεσσίας θα αποδειχθεί αληθινός ή όχι.

Κασσελάκης: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά πως «δεν φοβάμαι να κυκλοφορώ έξω στον κόσμο, δεν φοβάμαι ούτε το debate ή ακόμα και το βρίσιμο», μιλώντας για την επικοινωνία που έχει με τους πολίτες.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στον τίτλο του βιβλίου.

Τα social media παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Σκέφτομαι όταν διαβάζω την ανελέητη επίθεση που δέχομαι κάθε μέρα «ποιον έχω βλάψει σε αυτή τη χώρα, τόσοι την έχουν βλάψει, για ποιον λόγο να υπάρχει τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου;» και απαντάω γιατί πλέον υπάρχει μία ρωγμή στο σύστημα.

«Ο Τραμπ προκάλεσε κάποια ακροδεξιά ένστικτα, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον φράχτη στον Έβρο, τότε είπα ότι θα αναμειχθώ στην πολιτική» είπε ο Στ. Κασσελάκης.

«Όταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος πρόεδρος, πίστευα ότι θα κερδίσω. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις» είπε αναφερόμενος στην νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Δεν υπάρχει κανείς που να ''με έχει''. Πώς εμπνέεις Δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-Δημοκρατία. Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, μου φαίνεται σα να πέρασε ένας αιώνας από τότε, δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου στην Κεντρική Επιτροπή. Είπα όμως ότι δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δήλωσε ότι παραβιάστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασελάκης για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με αφορμή την προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδο...

Νέες αιχμές Σπίρτζη κατά Κασσελάκη: Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ξανά ο Χρήστος Σπίρτζης. «Νομίζω ότι η δική μας παράταξη, γιατί όλοι εδώ πέρα έχουμε μια πορεία και μια ιστορία, έχει πολλά πλεονεκτήματα κ...

Γιατί ο Ράμα φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και γιατί οι εθνικιστές Σκοπιανοί που κέρδισαν τις Εκλογές θα προσγειωθούν ανώμαλα...

Η έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα για να μιλήσει σε ομοεθνείς του, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί μια πολύ θετική... πρόκληση! ...

Φόρτωση άρθρων...