Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το κόλπο γκρόσο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, ο Ιβάν Σαββίδης «πουλά» στα αλήθεια και ο αναντικατάστατος Γρηγόρης Δημητριάδης 

Παρασκήνιο

Κόλπο γκρόσο ετοιμάζει όπως μαθαίνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Αφού ο πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας και ο γνωστός για την… ικανότητα του στο νταραβέρι (πολιτικό πάντα) Χρήστος Σπίρτζης, «πολιορκούν» πασίγνωστο «γαλάζιο» Δήμαρχο των Δυτικών Προαστίων, που τα τελευταία χρόνια αν και Νεοδημοκράτης διαθέτει υπερκομματικό προφίλ έτσι ώστε να κατέβει απέναντι στον Πατούλη.
Σημειώνεται πως το όνομα του συγκεκριμένου Δημάρχου «έπαιζε» για την Περιφέρεια Αττικής μέχρι και το παραπέντε των περασμένων δημοτικών εκλογών – τελικά όμως δεν κατέβηκε.
Αυτό που μάθαμε εν κατακλείδι είναι πως ο πειρασμός του εν λόγω δημάρχου, παρά το σχετικά περασμένο της ηλικίας του, είναι μεγάλος…  

@ Είναι ξεκάθαρο πως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιάννη Μπρατάκου, που και δουλευταράς είναι και χαίρει της απολύτου εκτίμησης του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας (και πρωτίστως του πρωθυπουργού) η απουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι αδιαμφισβήτητη.
Έτσι και αλλιώς, και ο ίδιος ο Μπρατάκος γνωρίζει, πως δεν πήγε εκεί για να γίνει ένας «Γρηγόρης στην θέση του Γρηγόρη» αλλά να συμβάλει στο μέγεθος του δυνατού, έτσι ώστε οι δυσλειτουργίες στην «καρδιά» του κυβερνητικού επιτελείου στο Μαξίμου να εξομαλυνθούν.
Όπως μάθαμε ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει αποφασίσει να μην επιστρέψει.
Αλλά προφανώς και δεν θα μπορούσε να το αρνηθεί, εάν του το ζητούσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

@ Ο Αντώνης Σαμαράς με πολύ μεγάλη χαρά και προθυμία δέχθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη – του τηλεφώνησε προσωπικά ο πρωθυπουργός - να παρευρεθεί στα εγκαίνια του μετρό του Πειραιά, άλλωστε το έργο άρχισε να υλοποιείται έμπρακτα επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού. Ομως, η κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Σαμαρά καθώς και του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα) έστειλε κι ένα άλλο μήνυμα προς όλους εκείνους που έχουν φαγωθεί εδώ και εβδομάδες ότι υπάρχει δήθεν εσωκομματικό πρόβλημα στη Ν.Δ. και πως Σαμαράς και Καραμανλής στήνουν αντιΜητσοτακικό μέτωπο και λοιπές φαιδρότητες.
Κατέκτησαν με το... σπαθί τους, ακόμη ένα «χρυσό βατόμουρο» της δημοσιογραφίας οι γνωστοί ευφάνταστοι σεναριογράφοι… 

@ Ποιος πρωτοκλασάτος υπουργός που είναι υποψήφιος σε μεγάλη περιφέρεια της Αττικής, έχει ζητήσει από το Μαξίμου να πιέσει νυν βουλευτή, παραδοσιακό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη και παλιό επιτυχημένο αυτοδιοικητικό σε παραθαλάσσιο δήμο, να τον στηρίξει;
Προφανώς ο εν λόγω υπουργός ΔΕΝ εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις. Που όλες, και όλως τυχαίως, τον βγάζουν στην πρώτη τριάδα της εκλογικής περιφέρειας που πολιτεύεται.   

@ Ως γνωστόν απέσυρε στο παραπέντε το ενδιαφέρον του για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη, ενώ είχε προηγηθεί πριν δύο εβδομάδες και η αποχώρηση του από την κοινοπραξία που διεκδικούσε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σε συνδυασμό με την παρατεταμένη απουσία του από την Ελλάδα η εξέλιξη αυτή πυροδότησε εκ νέου σενάρια για μεταβίβαση των μετοχών του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του ΟΡΕΝ. Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει ο Ιβάν Σαββίδης, τον οποίο αναζητούν εναγωνίως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη φορά που επιδιώκει να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ζυρίχη. Οι διαπραγματεύσεις με αμερικανικό όμιλο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι πλέον πραγματικές και όχι προσχηματικές, όπως τις προηγούμενες φορές που επεδίωκε να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει τις κυρώσεις.

@ Η φετινή χρονιά σώθηκε για την οικονομία από τον τουρισμό, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την ιδιωτική κατανάλωση. Για την επόμενη χρονιά, οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ικανοποιητικό ρυθμό για τον τουρισμό. Η ιδιωτική κατανάλωση μάλλον θα περιοριστεί καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήμα, ενώ ως προς τις εξαγωγές καθοριστικό θα είναι το προσεχές πεντάμηνο, καθώς θα κρίνει πόσες εξαγωγικές επιχειρήσεις, μπορούν να αντέξουν στην ασφυκτική πίεση του ενεργειακού κόστους. Όσο για τις επενδύσεις, μπορεί η εικόνα να δείχνει πολύ καλή έως τώρα, αλλά τόσο το μπέρδεμα με την Τουρκία, όσο και οι εκλογές, αποτελούν δύο πολύ σοβαρούς ανασχετικούς παράγοντες... 

@ Η Eurobank, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία, έναν από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς κόμβους στη χώρα, με παραγωγή που, με στοιχεία 2019, συνέβαλλε κατά 13,7% στο ΑΕΠ. 
Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τη διεθνή και την ελληνική οικονομία, αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων, τις οποίες στηρίζει για να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμη αναπτυξιακή ευκαιρία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), του νέου ΕΣΠΑ, του νέου Αναπτυξιακού Nόμου και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων. 
Να σημειωθεί ότι η Eurobank ήταν η πρώτη Τράπεζα που έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της δεύτερης (2ης) δόσης ύψους €200 εκατ. πόρων του ΤΑΑ, έχοντας εξαντλήσει πλήρως την πρώτη (1η) δόση. Η Τράπεζα την τελευταία τετραετία έχει χορηγήσει δάνεια άνω του €1 δισ. χρηματοδοτώντας περισσότερες από 3.200 επιχειρήσεις της περιοχής, με ιδιαίτερη συμβολή και στον ξενοδοχειακό κλάδο που αποτελεί πόλο έλξης ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Από τη Δευτέρα, 10.10.22, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, συνοδευόμενοι από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, κ.κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών, επισκέπτονται μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες και πραγματοποιούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους 30 επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας

@ Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Όμιλος Resolute Asset Management κατέληξαν σε συμφωνία παροχής υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα από την Resolute στην Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, η Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία ("PREM") εξαγοράστηκε από την Resolute Hellas.
Η συμφωνία αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και αποτίμησης ακινήτων, καθώς και στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και ιδιοχρησιμοποιούμενων και μη κύριων ακινήτων της Πειραιώς στην Ελλάδα.
Η Πειραιώς θα λάβει σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων και πρόσβαση στην μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση της Resolute. Η Resolute Hellas θα αξιοποιήσει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας, καθώς και των θυγατρικών της εταιρειών που εξειδικεύονται στους τομείς διαχείρισης ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας στην αγορά τεχνολογίας που παρέχει η θυγατρική της, Recognyte, και των προηγμένων υπηρεσιών ακινήτων της REInvest Greece.
Για την Πειραιώς, η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους και στοχευμένη αξιοποίηση των στοιχείων ενεργητικού, επιφέροντας εξοικονόμηση κόστους άνω των €5 εκατ. ετησίως.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...