Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το κρίσιμο τετράμηνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα διλήμματα του Φθινοπώρου

Επιστρέφει δυναμικά στο πεδίο της καθημερινότητας η Κυβέρνηση, ενώ το κόμμα ανεβάζει τους ρυθμούς, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και μετρά αντίστροφα για τον χρόνο των εθνικών εκλογών.

Το επόμενο τετράμηνο αποτελεί μια κομβική χρονική περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο τέλος της οποίας αναμένεται να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα της κάλπης.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς που μπορούν να βελτιώσουν το κλίμα και να δώσουν πόντους στη Νέα Δημοκρατία για να πετύχει τους στόχους της. Ο τουρισμός συνιστά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, στον οποίο επενδύουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, αφού έτσι και οι τοπικές κοινωνίες θα ενισχυθούν σημαντικά, αλλά και τα δημόσια ταμεία θα στηριχθούν από τον ΦΠΑ.

Οι οιωνοί είναι καλοί, ενώ παρά τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία, εκτιμάται πως η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες. Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και οι αρμόδιοι υπουργοί ρίχνουν το βάρος στην αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, μέσω των οποίων δεκάδες στοχευμένα έργα υποδομής σε όλες τις περιφέρειες παίρνουν σάρκα και οστά, δίνοντας πνοή στη "ξεχασμένη" Ελλάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προωθημένου σχεδίου για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην παρούσα φάση τα έργα αυτά προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια θετική προοπτική για το μέλλον. Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση αναμένει τις εξελίξεις όσον αφορά στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς, καθώς μια ενδεχόμενη χαλάρωση θα αφήσει περιθώρια για νέες δράσεις που θα ωφελήσουν πρωτίστως τους πολίτες.

Το τέλος του καλοκαιριού θα βρει το πρωθυπουργικό γραφείο να κάνει έναν απαραίτητο απολογισμό, αναμένοντας τις πρώτες δημοσκοπήσεις που ενδέχεται να αποβούν καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για εκλογές μέσα στο 2023, εντούτοις το κλίμα και τα ποιοτικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο άνοιγμα της κάλπης εντός του Φθινοπώρου. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, η χώρα βιώνει πλέον μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...