Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Το «μαύρο» Ρωσικό χρήμα και τα ΜΜΕ, ο Γιούρι Σμετς και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ,  το εξώδικο του Δήμου Καλλιθέας στην Volton και το νέο επεισόδιο στο σήριαλ του Ελληνικού

Μετά τις καταδρομικές επιδρομές του ΣΔΟΕ σε φαρμακαποθήκες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα,  με τη συγκέντρωση στοιχείων που αποκαλύπτουν απάτες στην τιμολόγηση πολλών φαρμάκων, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αυτή τη φορά σε αποθηκευτικούς χώρους μεγάλων διατροφικών αλυσίδων.
Οι ελλείψεις διαφόρων προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως, αλεύρι, ηλιέλαιο ακόμη και κονσέρβες βάζει σε υποψία τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Γι΄ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να καταγράψουν όλα τα διαθέσιμα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα για να διαπιστώσουν αν κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών.
Βέβαια οι ελλείψεις σε αλεύρι και ηλιέλαιο σε πολλά σούπερ μάρκετ έχει σχέση και με το κατοχικό σύνδρομο που μας διακατέχει.
Όπως εξηγούσε στέλεχος αλυσίδας σούπερ μάρκετ, μετά τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για ενδεχόμενες ελλείψεις σε διάφορα τρόφιμα, ξαφνικά οι πελάτες αγόραζαν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι και ηλιέλαιο.

@ Εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση απέστειλε ο Δήμος Καλλιθέας προς ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας,  προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά ύψους  305.500 ευρώ, που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη  καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2020  έως και τον Δεκέμβριο του 2021.
Το εξώδικο απεστάλη, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να αντιμετωπιστεί η  παρελκυστική αλλά και παράνομη τακτική της καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων ποσών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για την εταιρεία Volton η οποία ως γνωστόν ανήκει στους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη. 

@ Υπενθυμίζεται πως μερικές μέρες πριν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε προωθηθεί η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, κατά παντός υπευθύνου, ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου να διερευνηθούν δύο υποθέσεις για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών από ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η μήνυση κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για άμεση αντίδραση του δήμου στην ενέργεια της εταιρείας, που μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών εμφάνιζε αυξημένα δημοτικά τέλη -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα- ως χρεώσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Αθηναίων το περασμένο διάστημα έγινε αποδέκτης καταγγελιών από δημότες του, αναφορικά με υπέρογκες χρεώσεις εις βάρος τους από την εταιρεία VOLTON (ΚΕΝ Παραγωγή και Εμπορία Ενεργειακών Προϊόντων Ανώνυμος Εταιρεία VOLTON Group of companies). Η εν λόγω εταιρεία συμπεριέλαβε στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων), χρεώσεις με «καπέλο». 
Μάλιστα η εταιρεία Volton με ανακοίνωση της αποδέχθηκε τα «λάθη» στις χρεώσεις πελατών της που αφορούν τον δήμο Αθηναίων, ζητώντας δημόσια συγνώμη.   

@ Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Τσέχου μεγαλοεπενδυτή Γιούρι Σμετς, σε σχέση με την εξαγορά των μετοχών των δύο εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη στον Ελλάκτωρα – υπενθυμίζεται πως κατέχουν το 30%.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνθρωποι της αγοράς, που βλέπουν πίσω από τις δημοσιογραφικές διαρροές,  παιχνίδια τακτικής από την πλευρά των δύο εφοπλιστών έτσι ώστε να αυξήσουν το τίμημα της πώλησης των μετοχών τους, αφού έχουν αποφασίσει τελεσίδικα να αποεπενδύσουν από τον Ελλάκτωρα.   
Βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά τον βασικό μέτοχο της Ελλάκτωρ  την  Reggeborgh , ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «επισκέφθηκε» και τα γραφεία της εισηγμένης εταιρείας.        
     
@ «Ψηλά» έχει αποφασίσει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της… αργόσυρτης επένδυσης της Lamda Development  στο Ελληνικό. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες 44 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) πολεοδόμησης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά.
Όπως αναφέρουν, «με την εν λόγω ΚΥΑ -η οποία συντάχθηκε χωρίς τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών- καταργείται ο παραλιακός πεζόδρομος στην παραλία του Αγ. Κοσμά, περιορίζοντας την πρόσβαση των πολιτών σε αυτή».
Η κατάργηση του παραλιακού πεζόδρομου στην παραλία του Ελληνικού, θα δυσχεράνει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, αναφέρουν οι βουλευτές συμπληρώνοντας πως «η σπουδή της κυβέρνησης για ικανοποίηση των αιτημάτων του επενδυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικαίου της επένδυσης, η οποία καταστρατηγείται».
Είναι βέβαιο πως θα έχουμε πολλά ακόμη «επεισόδια» στο σήριαλ της επένδυσης του Ελληνικού, η οποία αντικειμενικά προχωρά με ρυθμούς  χελώνας.  

@ Κορυφαίο στέλεχος μεγάλου μηντιακού ομίλου που διαθέτει και τηλεοπτικό κανάλι ερευνάται από τις ελεγκτικές αρχές για την υπόθεση του «μαύρου» Ρωσικού ζητήματος , αφού εντοπίσθηκαν «περίεργες» Τραπεζικές κινήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα.
Ο έλεγχος αφορά την μεταφορά χρημάτων σε συνδεδεμένες εταιρείες ευρύτερων συμφερόντων του βασικού μετόχου του μηντιακού ομίλου.     
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...