Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και το «παρών» δειλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με την υπερψήφιση της τροπολογίας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη απέδειξαν ότι αποτελούν τους μοναδικούς ισχυρούς εκφραστές του "δημοκρατικού τόξου".

Οι δικαιολογίες που πρόβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όποιοι έχουν τη μύγα... μυγιάζονται σε σχέση με τον τρόπο που σκέφτονται εντός του δημοκρατικού πλαισίου, στο οποίο λειτουργεί η χώρα μας εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25 καταψήφισαν την τροπολογία, καθώς έχουν... θέμα με την καθολική καταδίκη οποιουδήποτε αμφισβητεί τη δημοκρατική ομαλότητα και επιμένουν ότι αυτό δεν τους αφορά, αλλά αγγίζει μόνο τα κόμματα με φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε "παρών", καθώς η θεωρία των δύο άκρων είναι ένα ζήτημα που δεν τον αφήνει εκτός... πλαισίου, ενώ ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να "ψαρέψει" ψήφους στα θολά νερά της Ακροδεξιάς. Μάλιστα, χθες είχαμε και την τοποθέτηση του τομεάρχη δικαιοσύνης (Ξανθόπουλος λέγεται...), ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι ένα κόμμα με την ιδεολογία της 17 Νοέμβρη, δεν θα μπορούσε να εμποδιστεί αν ήταν να κατέβει στις εκλογές! Βέβαια, από τον ΣΥΡΙΖΑ των 400 και βάλε παρελάσεων για την αποφυλάκιση Κουφοντίνα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

Ας μην ξεχνάμε βεβαίως, πόσες αβάντες είχε προσφέρει στη Χρυσή Αυγή όταν ήταν στη Βουλή και πόσες... πλάτες είχε κάνει στην καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση, της οποίας οι ψήφοι θα ήταν... ευπρόσδεκτοι για να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία η απλή αναλογική και να μην έρθει το 2019 στην εξουσία ο Μητσοτάκης!

Χθες, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας έκαναν μια πρόβα διακυβέρνησης της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν τους δύο αναμφισβήτητους στυλοβάτες του δημοκρατικού τόξου. Το παρών του Τσίπρα είναι μια πράξη δειλίας, η οποία όμως είναι ξεκάθαρο ότι χρεώνεται στο... βιογραφικό του και αποτελεί ένα από τα... διαπιστευτήρια του στον υπόλοιπο πλανήτη.

Με τη στάση του ο Τσίπρας αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει αποδεχθεί την ήττα του και ότι δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει στο ορατό μέλλον. Για την ακρίβεια, είναι τελειωμένος για τους ξένους και μπορεί να τον... ξαναθυμηθούν όταν θα πρέπει να τους δώσει περισσότερα στα εθνικά θέματα. Αλλά πιστεύουμε ότι και οι ξένοι έχουν πάρει το μάθημα τους από την ανικανότητα και τον τυχοδιωκτισμό αυτής της πολιτικής φιγούρας. Έχουν αντιληφθεί ότι το κόστος της εκλογής του είναι πολλαπλάσιο από το όφελος της υποταγής του.

Οι διεθνείς σύμμαχοι της Ελλάδας δεν αποδέχονται τέτοια πολιτικά νούμερα, τα οποία θα μπορούσαν να δηλώσουν παρών, ακόμη και αν τους ρωτούσες από πού ανατέλλει ο ήλιος! Βέβαια, τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει το εγχώριο εκλογικό σώμα και δεν δίνει βάση στα... ψιλά γράμματα και τι λένε οι ξένοι. Θέλει να συσπειρώσει το ακροατήριο του και να έχει μια έντιμη ήττα.

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έχει ιστορική σημασία και ταυτόχρονα αξιολογείται αναλόγως από τους έχοντες μνήμη και κρίση. Οι σκεπτόμενοι πολίτες θα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν το "παρών" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι σ΄ ένα μείζον ζήτημα άμυνας της δημοκρατίας, βρέθηκε εκτός του αφηγήματος της "προοδευτικής διακυβέρνησης", αφού το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία. Το μόνο που απομένει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει και τον οδηγεί στον κατήφορο.

Ο Τσίπρας είναι μόνος του και χωρίς συμμάχους. Έχει καταλάβει ότι πρέπει να διαχειριστεί τη θέση του κομπάρσου, στην οποία τον κατατάσσουν οι εξελίξεις. Δεν έχει αφήγημα, έχει πολύ βαρύ παρελθόν, δεν πείθει, δεν θέλει να μάθει, δεν επιθυμεί να αλλάξει και αρνείται πεισματικά να ξεφύγει από τον κάκιστο εαυτό του, καθώς είναι δέσμιος μιας παρέας με άλλα.... μυαλά.

Αν και νέος σε ηλικία, εκπροσωπεί ό,τι πιο αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό υπάρχει. Είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτικός αρχηγός και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας πουθενά. Αφενός γιατί έχει επανειλημμένα ξεφτιλιστεί και γελοιοποιηθεί διεθνώς και αφετέρου γιατί ο Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τον πήχυ της μεταξύ τους σύγκρισης στα... ουράνια. Το γιατί εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα ποσοστά που συγκεντρώνει, αυτό είναι κάτι που έγκειται σε μια βαθύτερη κοινωνική και ψυχολογική ανάλυση ενός τμήματος του εκλογικού σώματος, που επιμένει να... πυροβολεί τα πόδια του! Ωστόσο, είναι αυτό το τμήμα που δεν αλλάζει τρόπο σκέψης και επομένως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει και ο πολιτικός εκφραστής του. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...