Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Αυτό είναι το «μυστικό» ημερολόγιο Καλογρίτσα με τα ραντεβού «φωτιά»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και τις σχέσεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Από αυτά τα αποσπάσματα προκύπτει ότι υπήρξαν δυο επισκέψεις του Κύπριου Δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου (γνωστός ως Α2) με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα, όπως και συνάντηση του επιχειρηματία και εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι του τελευταίου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή και το SMS που κατέθεσα στο δικαστήριο στο οποίο αναγράφεται   η κατανομή των  μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση τηλεοπτικής εταιρείας, όπως και τα ονόματα των υποψήφιων  μετόχων.

Υπενθυμίζεται, ότι το επίμαχο SMS στάλθηκε από το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αναφέρει:

Παππάς Νίκος κιν. 698411…

Ιβάν 35

Καλόγρ. 35

Α2  16

Κουρής 10

Μάρης 4
Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και Καλογρ. Είναι αδιαίρετα προφανώς

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία  από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, μεταξύ των άλλων, προκύπτει ότι την 15η και  22η  Σεπτεμβρίου 2016 είχαν γίνει επισκέψεις του Αρτέμη Αρτεμίου και του Νίκου Παππά στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα. Στην πρώτη συνάντηση ήταν μόνος του ο Αρτέμης Αρτεμίου και στην δεύτερη ήταν μαζί με Νίκο Παππά.

Ακόμα, από το επίμαχο ημερολόγιο προκύπτουν συναντήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά) -21,00 – 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  - 22,15-22,45

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, ανέφεραν:

«Θα ήθελα να σας καταθέσω δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρα.

Ο Νίκος Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισαν ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15/9/2016 και από τις 24. 9.2016. Κατέθεσε για τον Αρτεμίου ότι είχε συναντήσεις με Καλογρίτσα και Παππά στο γραφείο του πρώτου.

Επίσης, η ίδια μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντήθηκε με Μαρινάκη στα γραφεία του τελευταίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου και στις 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση Παππά - Αρτεμίου στα γραφεία Καλογρίτσα και μετά συνάντηση με Μαρινάκη και μετά συνάντηση με Νίκο Παππά.

Είναι σημαντικό στοιχείο γιατί δείχνει το πώς αποδεικνύονται τα όσα η κ. Διαμαντή κατέθεσε. Επίσης, κάναμε μια προσπάθεια να βρούμε αντίγραφο της μήνυσης του κ. Παππά εις βάρος της κ. Διαμαντή. Να δούμε το περιεχόμενό της και πόσο τον συκοφαντεί τον άνθρωπο. Δε πήραμε αντίγραφό της αλλά θα θέλαμε να το καταθέσει η πλευρά της υπερασπίσεως του κ. Παππά. Η άλλη πλευρά δεν ζήτησε να έρθουν στοιχεία από εκείνο το ημερολόγιο. Εμείς το ζητάμε και τα προσκομίζουμε».

Συνήγορος Παππά: «Πλαστά τα SMS»

Η πλευρά των συνηγόρων Νίκου Παππά και ειδικότερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση για τα sms που κατέθεσε στο δικαστήριο οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα. Τα sms ο Γιάννης Μαντουράνης τα χαρακτήρισε πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα sms είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππα. Υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων.
Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα sms ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δυο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του.

Επίσης θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα sms δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων. Προκύπτει πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο και τα sms.

Ο ΟΤΕ του απάντησε ότι τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται και καταστρέφονται μετά από 12 μήνες αλατοποιημένα από τον πάροχο.

Σας προσκομίζω την πραγματογνωμοσύνη. Είναι μη γνήσια τα μηνύματα αυτά και τα προσβάλλουμε ως πλαστά. Είναι παραποιημένα έχει μπει χεράκι πάνω».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελ. Μελέτη: Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου - Με λένε πόρνη και φασίστρια

Για χυδαία και απροκάλυπτη βία που δέχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, α...

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Αυτή είναι η υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗ που χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη - Ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα

«Αδιανόητη και απαράδεκτη πράξη» χαρακτηρίζει η Νίκη το χαστούκι από υποψήφια βουλευτή του κόμματος στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ανασ...

Φόρτωση άρθρων...