Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Το Νταβός και ο Ανασχηματισμός, ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της kolotoumpa και ποιος... φέρελπις υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με γελοιοποίηση

Παρασκήνιο

Μπορεί η μισή Κυβέρνηση να βρίσκετε στο Νταβός αλλά κανείς δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε μια κουβέντα από τον πρωθυπουργό, αναφορικά με τις σκέψεις του για το εάν θα προχωρήσει ή όχι στον διαβόητο ανασχηματισμό.
Ο αεικίνητος Μητσοτάκης συνεχίζει σε ένα πράγματι «τρελό» ρυθμό παραγωγής εθνικής πολιτικής από τις ΗΠΑ μέχρι τις Ελβετικές Άλπεις, και τις όποιες αποφάσεις του για το κυβερνητικό σχήμα δεν τις έχει μοιρασθεί με κανέναν.
Πάντως διάφοροι κακεντρεχείς ισχυρίζονται πως εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ανασχηματισμό, κυβερνητικά στελέχη που ήταν χθες στο Νταβός είναι σε υψηλές θέσεις στην λίστα προς μετακίνηση.      

@ Πράγματι η έννοια  kolotoumpa πρέπει να έχει… εγγραφεί στο dna του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αφού μετά τις άναρθρες κραυγές περί «στραπάτσου» και «αποτυχίας» του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μόλις ο Σουλτάνος βγήκε στις… ρούγες κατά του Μητσοτάκη – η πιο τρανή απόδειξη της εθνικής επιτυχίας του ταξιδιού – άλλαξαν «κασέτα».
«Σύντροφοι» αποφασίστε και όταν καταλήξετε ενημερώστε και εμάς…   

@ Αφού η πόρτα της υποψηφιότητας  στην «γαλάζια» λίστα της Θεσσαλονίκης, έκλεισε οριστικά από το Μαξίμου, ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Γραμματέας στην ιστορία της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος έβαλε πλώρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Καλά δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος τριγύρω του, για να του εξηγήσει το μέγεθος που ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ που θα υποστεί εάν τολμήσει να κοντραριστεί με τον Ζέρβα;          

@ Επιμένουν πως πρέπει να θεωρείται δολοφονία ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη, οι δικηγόροι της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Όπως  αναφέρουν «οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος και περιορίζουν σημαντικά την περίπτωση να έχουν προέλθει τα τραύματα του θανόντος από την προπέλα του σκάφους του».
Επίσης, σημειώνουν πως -βάσει των νέων στοιχείων της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους- «η εμπλοκή άλλου σκάφους ως τόπου προέλευσης της εγκληματικής ενέργειας πιστοποιείται από φωτογραφίες, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μαρτυρικές καταθέσεις».
Ακόμη, γράφουν ότι «ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει δύο μηνύσεις, μία κατά των δραστών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και μια κατά παντός υπευθύνου για τραμπουκισμούς και απειλές που δέχθηκε για να αλλάξει την κατάθεσή του».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με ψαράδες.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

@ Υπέρβαση κατά 1,75 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού καταγράφουν τα φορολογικά έσοδα για το πρώτο τετράμηνο με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης (755 εκατ. ευρώ) να οφείλεται στο ΦΠΑ και αμέσως μετά στο φόρο εισοδήματος (455 εκατ. ευρώ), λόγω και τις μεταφοράς πληρωμής μέρους των υποχρεώσεων του 2021 το 2022.
Αναλυτικότερα, τα έσοδα της κατηγορίας "Φόροι" ανήλθαν σε 16.040 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.748 εκατ. ευρώ ή 12,2% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.
Η υπερεκτέλεση αυτή οφείλεται στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθησαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022 καθώς και στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους. 

@ Με καθαρά κέρδη €305 εκατ. ευρώ, έναντι 72 εκατ. ευρώ πέρυσι,  έκλεισε το α' τρίμηνο του 2022 για την Eurobank, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα €0,07. 
Την ίδια στιγμή η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 22,9%. 
Τα καθαρά κέρδη διεθνών δραστηριοτήτων έφτασαν στα €47 εκατ., αυξημένα κατά 46,4% σε ετήσια βάση, με την αύξηση των οργανικών κερδών προ προβλέψεων να είναι της τάξης του 10,4% στα €240 εκατ.
Ο δείκτης NPEs διαμορφώθηκε στο 6,0%, ο δείκτης προβλέψεων προς μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στο 71,5%, ενώ τα συνολικά NPEs μετά από προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα €0,7δισ.
Οι προβλέψεις προς δάνεια διαμορφώθηκαν στις 63 μονάδες βάσης, ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 16,5% και ο δείκτης FL CET1 στο 13,6%. 
Τέλος, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα έφτασαν στα €2,3 δισ. τους 3 πρώτους μήνες του 2022.

@ Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοίνωσε την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου ύψους 125 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας και των δύο συστημικών τραπεζών, Eurobank και Alpha Bank. Η Eurobank έχει το ρόλο του Διοργανωτή και Συντονιστή Διοργάνωσης και συμμετέχει με €62,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank διατηρεί τον έτερο ρόλο του Διοργανωτή και συμμετέχει με €62,5 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της δανειακής σύμβασης ανέρχεται στα 7 έτη και σκοπός της είναι η αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η χρηματοδότηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026.

@ Παρά τις νέες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, μεταξύ των οποίων ο υψηλός πληθωρισμός που πλήττει και τα εισοδήματα των συνδρομητών, ο ΟΤΕ συνεχίζει κανονικά το επενδυτικό του πλάνο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ, να τονίζει στη χθεσινή  ΓΣ των μετόχων πως «οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας και για τις μελλοντικές μας επιδόσεις».  
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στις ψηφιακές υποδομές της Ελλάδας και να συμβάλλουμε καταλυτικά για το χτίσιμο της Ελλάδας 2.0», υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση προσθέτοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο όμιλος κεφαλαιοποίησε τις επενδύσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. «Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.  «Τώρα, ήρθε η ώρα για άλλο ένα μεγάλο βήμα μπροστά», τόνισε ο CEO του ΟΤΕ, αναφερόμενος στην στρατηγική απόφαση του ομίλου να φέρει τις υποδομές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home -FTTH) στα 2/3 της χώρας. Όπως είπε στο τέλος του 2021 ο όμιλος είχε δώσει πρόσβαση σε FTTH σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις και σκοπεύει να φτάσει το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...