Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Το ΠΑΣΟΚ και η στρατηγική επαναπατρισμού Κεντρώων ψηφοφόρων

Παρασκήνιο

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διεκδικεί τον επαναπατρισμό Κεντρώων ψηφοφόρων του, οποίοι στράφηκαν στη ΝΔ τόσο το 2019 όσο και το 2023, υπό τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως για να  αµφισβητηθεί η κυριαρχία Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, δεν αρκεί το άνοιγµα στη δεξαµενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Για να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στη ΝΔ ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, απαιτείται να κερδίσει τον χώρο του Κέντρου. Άλλωστε, οι μετακινήσεις των λεγόμενων κεντρώων πολιτών είναι αυτές που κρίνουν τις εκλογές από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν πως οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ όσο ακούνε τη γλώσσα της αλήθειας, των επιχειρημάτων και του ρεαλισμού καθώς, όπως επισημαίνουν διαρκώς, ο φανατισμός, η πόλωση, ο ακραίος λόγος δεν τους συγκινεί.

Γνωρίζουν, βέβαια, πολύ καλά ότι μάχη για την επαναπροσέγγιση αυτού του ακροατηρίου θα είναι δύσκολη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος πολιορκείται από την ΝΔ.

Γι’ αυτό και οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές,  η διεκδίκηση των κεντρώων ψηφοφόρων θα γίνει προτεραιότητα για το στρατηγείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...