Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Το «πράσινο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Για να μην υπάρξουν διαρροές και να διατηρηθεί το στοιχείο της έκπληξης, οι στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ οχυρώνονται πίσω από τη φράση «η λίστα του Επικρατείας είναι αποκλειστικό προνόμιο του Νίκου Ανδρουλάκη».

Ανάμεσα πάντως στα ονόματα που παίζουν δυνατά είναι του Συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου, η οποία έχει εργαστεί στις Βρυξέλλες και πληροί τις προϋποθέσεις του νέου νόμου για τους ομογενείς, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, του προέδρου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Νίκου Μήλη, του οικονομολόγου Ηλία Κικίλια, καθώς και του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή.

Ωστόσο, πέραν των παραπάνω ονομάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε αρκετές επαφές το τελευταίο διάστημα με πρόσωπα κύρους που θα κάνουν τη διαφορά, θα κινητοποιήσουν ψηφοφόρους και θα έχουν έρεισμα στους Κεντρώους ψηφοφόρους.

Προτάσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συγκεντρώνουν και δύο στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, με βάση το προφίλ που ο ίδιος έχει σκιαγραφήσει στις κλειστές συσκέψεις, ώστε να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δεξαμενή και έτσι να υπάρχει ευχέρεια επιλογής.

Μια ξεχωριστή ενότητα είναι η περίπτωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και το αν θα βρίσκεται στη λίστα του Επικρατείας.

Για την ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη «τηρεί σιγή ασυρμάτου» για το ζήτημα, θέλοντας να αποφύγει αχρείαστες αναταράξεις και εσωκομματικές προστριβές, όπως εκείνες που υπήρξαν παραμονές των εκλογών του 2019.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν σκοπεύει να ενοχλήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ σε σχέση με τα δικά του πολιτικά σχέδια, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στη σφαίρα της μεταπολιτικής, κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...