Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Το στοίχημα Μητσοτάκη για περιφερειακή ανάπτυξη - Κλειδί τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ένα άλμα ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα επιδιώκει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αξιοποιώντας τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που προσφέρουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι μόνο.

Το σχέδιο που οδηγεί στην Περιφερειακή Ανάπτυξη έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και περιλαμβάνει μεγάλα projects υποδομών  σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα δώσουν αναμφίβολα μια νέα δυναμική σε περιοχές που στο παρελθόν έχουν χαρακτηριστεί ως «ξεχασμένη» Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη της υλοποίησης σημαντικών έργων και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία τους και  τις εξελίξεις, έχοντας ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς και τα στελέχη αυστηρά χρονοδιαγράμματα και σεβασμό στην χρήση των διαθέσιμων ποσών, προκειμένου να μην πάει "ούτε ένα ευρώ χαμένο" και να αξιοποιηθεί στο έπακρο το momentum για τη χώρα με φόντο το 2030.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, η Πολιτεία "χρωστάει" σε όλες τις Περιφέρειες μια δίκαιη διανομή των διαθέσιμων ποσών, μέσα από την υλοποίηση είτε εμβληματικών έργων, είτε μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεων που θα δώσουν πνοή και θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας.

Το επίμαχο σχέδιο λειτουργεί παράλληλα με το φάκελο των ξένων επενδύσεων, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην πράσινη Αστυπάλαια με την εμπλοκή του γερμανικού κολοσσού της Volkswagen,αλλά και αλλού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιεί επισκέψεις σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα, κινήσεις που αναβλύζουν το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για τους πολίτες που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, ενώ σε πλείστες περιπτώσεις το πρωθυπουργικό γραφείο έχει μεριμνήσει κατευθείαν για την διευθέτηση προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας σε απομακρυσμένα νησιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...