Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Tο στοίχημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι καταλήψεις

Παρασκήνιο

Σαν το τελευταίο τίναγμα της... γάτας μοιάζουν οι κινητοποιήσεις των ακροαριστερών και κομμουνιστικών θυλάκων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Η Ελλάδα θα διαμορφώσεις τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων ιδρυμάτων και το νομοσχέδιο σε μερικές εβδομάδες θα είναι νόμος του κράτους. Από κει και πέρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι της υλοποίησης αυτής της κορυφαίας μεταρρύθμισης. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει μη κρατικά πανεπιστήμια. Κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ότι θα πράξει το ίδιο και με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, καλείται να φέρει ένα σχέδιο το οποίο θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Δηλαδή θα έχει κανόνες και οι διατάξεις θα εφαρμόζονται μέχρι τέλους και χωρίς εκπτώσεις.

Το πλέον παράλογο στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ έχουμε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ιδιωτικά ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές, εντούτοις, κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Και μόνο αυτό από μόνο του συνιστά μια πρόκληση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς δεν μπορεί να κάνει πίσω και δεν πρέπει να κάνει πίσω. 

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια αποτελούν μια τεράστια εθνική επένδυση, που μόνο οφέλη θα έχει για τη χώρα. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσει την γκάμα των επιλογών της μέσης ελληνικής οικογένειας που έβλεπε ως μονόδρομο τον ξενιτεμό των παιδιών της. Όσο γι αυτούς που αντιδρούν, υπάρχουν ο Χρυσοχοΐδης και ο Φλωρίδης!

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η δικαιοσύνη αποφάσισε να προχωρήσει στο «ψητό»! Ζητεί να μάθει ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και από κει και πέρα θα αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. Θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις μέσα στο προσεχές διάστημα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα κάνουν... καλαμπούρι, πιστεύοντας ότι θα περάσει το δικό τους, καλό είναι να αναθεωρήσουν. 

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι ένα εθνικό στοίχημα που η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, ενώ ταυτόχρονα, αυτοί που θέλουν να ακυρώσουν αυτό το κολοσσιαία εγχείρημα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τους περιμένει ο πέλεκυς του νόμου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν, όσο είναι καιρός, όλοι αυτοί που αλωνίζουν επί δεκαετίες, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του κράτους. Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιους «σταυρώνει» ο Κασσελάκης

Παρότι υποτίθεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθεί τα πράγματα και τον διαγκωνισμό των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές από... απόσταση, κάθε άλλο παρά αμέτοχος είναι. Αντιθέτως...

Φόρτωση άρθρων...