Κυριακή
26 Μαΐου 2024

Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων και το σχέδιο Μητσοτάκη

Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη συνίσταται στη διαρκή και... ισοπεδωτική παραγωγή κυβερνητικού έργου με πολύ ισχυρό αποτύπωμα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της νέας θητείας.

Ο πρωθυπουργός βλέπει τα... χάλια στα κόμματα που βρίσκονται στις θέσεις... 2 και 3, έτσι ώστε να τα συμπιέσει ακόμη περισσότερο και η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό momentum από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της νέας κυβερνητικής θητείας.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Οι φορολογικές παρεμβάσεις, αλλά και οι γενναίες αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια... πίκρας, θα δώσουν ακόμη περισσότερους πόντους στον Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε συνεχή εσωστρέφεια και περιδίνηση και το ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθεί να αποδείξει ότι αυτό είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Μητσοτάκης με τις παρεμβάσεις του υπέρ μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, ελεύθερων επαγγελματιών θέλει να "χτίσει" ένα πολύ ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο, ώστε στη συνέχεια να έχει τη στήριξη του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, όταν θα προχωρήσει στα... σκληρά, δηλαδή στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που αναπόφευκτα θα συνδυαστούν με το σπάσιμο πολλών... αυγών! Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καλούνται να διαχειριστούν τα μέλη της νέας κυβέρνησης είναι τα... χασομέρια από τις ερωτήσεις και τις επερωτήσεις βουλευτών από τα άλλα κόμματα, καθώς με οκτώ κόμματα στη Βουλή, θα απαιτηθεί πολύ περισσότερος χρόνος απ΄ ότι πριν.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης με φιλολαϊκά μέτρα στοχεύουν στη διατήρηση του θετικού momentum τόσο κατά τις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές του 2024. Μόλις τελειώσουν και αυτές οι δύο εκκρεμότητες, θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα ακόμη πιο απαξιωμένο κόμμα και συνεπώς, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε πολύ... επιθετικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς το εμπόδιο κάποιας εκλογικής αναμέτρησης.

Η στρατηγική Μητσοτάκη εστιάζει στο συντομότερο δυνατό κλείσιμο των μεταρρυθμίσεων που θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις. Και ξέρει ότι πλέον η κοινωνία είναι πιο ώριμη για να δεχθεί μεγάλου εύρους αλλαγές. Από την άλλη πλευρά, η κάμψη των αντιδράσεων θα έχει ως... αντίδοτο τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και γενικά στην παγίωση μιας αντίληψης ότι η οικονομία προοδεύει και η προοπτική των πολιτών γίνεται ακόμη πιο θετική. Το παιχνίδι αναμένεται να γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Με ανθρώπους που έχουν παραβιάσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δε συζητάμε

Για το ενδεχόμενο το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσμα του Στ. Κασσελάκη, κλήθηκε να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερία...

Ν.Δ. κατά Αντώναρου: Αυτονόητη και επιβεβλημένη η διαγραφή και απόσυρσή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή και την απόσυρση του Ευάγγελου Αντώναρου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από τον χαρακτηρισμό «τουρκολάγνος» που απέδωσε ο υποψήφιος ευρω...

Φόρτωση άρθρων...