Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τουρκική η άσκηση και όχι του NATO, διευκρινίζει η Ελλάδα για την τουρκική προπαγάνδα

Παρασκήνιο

Η εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE δεν είναι νατοϊκή ή διεθνής, αλλά τουρκική, διευκρινίζουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές, καταρρίπτοντας την τουρκική προπαγάνδα, και επισημαίνουν ότι πριν από την έναρξη της άσκησης τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Λέσβο και αναχαιτίστηκαν, καθώς πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο του FIR Αθηνών χωρίς να έχουν ζητήσει άδεια διέλευσης, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιου είδους ασκήσεις, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

Τα γεγονότα καταρρίπτουν πλήρως την τουρκική προπαγάνδα, προπαγάνδα που υποστηρίζεται από σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, του οποίου βέβαια η αυθεντικότητα ελέγχεται, και πιθανότατα να προέρχεται από τη γνωστή τουρκική μονταζιέρα, καθώς η ελληνική πλευρά γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα ότι σήμερα δεν πέταξε τουρκικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού που φαίνεται στο βίντεο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...