Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τροπολογία υπέρ των servicers από το ΥΠΟΙΚ για τους πλειστηριασμούς, ποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υποψήφιοι στην Αττική «σφάζονται» και το μεγάλο στοίχημα του Ανδρουλάκη

Παρασκήνιο

Τροπολογία ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για την εξυπηρέτηση των εταιρειών διαχείρισης δανείων, γνωστών ως servicers, και των ξένων funds που εκπροσωπούν. 
Με τη ρύθμιση το οικονομικό επιτελείο θέλει να ξεπεράσει την απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι των funds δεν δικαιούνται να προχωρούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δανειοληπτών κι αυτό γιατί δεν είναι οι πραγματικοί κάτοχοι των δανείων, αλλά λειτουργούν ως «εργολάβοι» των ξένων funds. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ θα προβλέπει ρητή και κατηγορηματική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίσθηκε το 2015 και αναμένεται να ξεκαθαρίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) εκπροσωπούν νομίμως τα SPV που δημιουργήθηκαν σε κάθε τιτλοποίηση δανείων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ για να καλύπτει όλες τις τιτλοποιήσεις που έχουν γίνει από το 2003 και την νομική «υπογραφή» της φέρει ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

@ Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης μετά από δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και ιστοτόπου που τον εμπλέκει στην υπόθεση του Κολωνού. 
Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση «ουδεμία σχέση, συμμετοχή ή άλλης μορφής ενέργειά μου, αφορά στο υπόψη θλιβερό έγκλημα, το οποίο και απερίφραστα, προσδιορίζω ως «ειδεχθέστατο», καταθέτοντας παράλληλα μήνυση και αγωγή κατά του συγκεκριμένου μέσου. 

@ Τοπικές δημοσκοπήσεις δεν κάνουν μόνο βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η στήλη πληροφορείται ότι στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, αναμένεται να γίνει «σφαγή», αφού υπάρχει συνωστισμός κορυφαίων προς εκλογή και επανεκλογή. Για την ακρίβεια, το «καυτό» δίδυμο είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, που μετακομίζει στα Βόρεια Προάστια αφήνοντας, εκών άκων, την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος. Επί της ουσίας, οι εν λόγω θα «σφαχτούν» για την τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ στην συγκεκριμένη περιφέρεια, αφού οι τρεις πρώτοι (Τσακαλώτος, Ζαχαριάδης, Ξενογιαννακοπούλου) θεωρούνται «άπαιχτοι» και ασυναγώνιστοι. Ο Σκουρλέτης, λοιπόν, έχει ήδη πυκνώσει τις εμφανίσεις του τόσο στην τηλεόραση, όσο όμως και στις τοπικές οργανώσεις των βορείων προαστίων. Ο Κατρούγκαλος, από την άλλη, δεν τις σταμάτησε ποτέ, ούτε τις μεν ούτε τις δε. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Ερντογάν έχει οδηγήσει τα ελληνοτουρκικά στην κόψη του ξυραφιού και ο Κατρούγκαλος, ως ο αρμόδιος τομεάρχης, καλείται συχνότερα στα ΜΜΕ, μόνο καλό είναι για τον ίδιο. Κοινώς, αν μάθετε ότι κάποια ανθοδέσμη από Ελλάδα φτάσει τις επόμενες ημέρες στο «Παλάτι» του «Σουλτάνου» στην Άγκυρα, να ξέρετε ότι θα είναι από τον Κατρούγκαλο...

@ To πιο μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι να μπορέσει να προβάλλει ένα πειστικό αφήγημα για τις εκλογές και την επόμενη μέρα, ώστε να   να μην «πιεστεί» από τη μονομαχία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μέχρι στιγμής, οι κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θυμίζουν ισορροπιστή σε τεντωμένο σκοινί, ενώ προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας για το μέλλον την αποσαφήνιση της γραμμής του. 
Ο λόγος έχει να κάνει με τα διαφορετικά εκλογικά ακροατήρια στα οποία απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι με βάση όλα τα στοιχεία των ποιοτικών αναλύσεων από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι υπάρχουν δύο ισχυρά ρεύματα. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ που ήταν, είναι και παραμένει ισχυρό στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και το παραδοσιακό αντιδεξιό, και εν τέλει «αντι-μητσοτακικό» μέτωπο.
Αυτό βέβαια έχει κάνει ήδη πολλούς κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν διακρίνονται από πιστή και αφοσίωση σε κάποιο κόμμα, να βρίσκονται σε στάση αναμονής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το δίλημμα που τους απασχολεί και θα μετρήσει στην εκλογική τους συμπεριφορά είναι «σταθερότητα ή ακυβερνησία».

@ Κυριολεκτικά την τελευταία ελπίδα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από το ενεργειακό κόστος, αποτελεί η έγκριση του προγράμματος ενεργειακής στήριξης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με όσα προβλέπει το Ελληνικό σχέδιο, αφορά στην παροχή ενισχύσεων από 62.000-500.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Το πρόγραμμα αφορά αρτοποιεία, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κλπ. και αφορά όσες έχουν συμβάσεις μεταβλητού τιμολογίου παροχής ρεύματος που δεν υπερβαίνει τα 35 kVA, τα αρτοποιεία ανεξάρτητα από το όριο παροχής και όσους διακινούν αγροτικά τιμολόγια. Το μέτρο καλύπτει αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου την κατανάλωση έως 2.000 κιλοβατώρες μηνιαίως για τις μικρές επιχειρήσεις με παροχή ενέργειας έως 35 kVA. Η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 62 000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, τα 75 000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και τα 500 000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς.

@ Η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο των αρχών και της στρατηγικής ESG που εφαρμόζει, στηρίζει ενεργά και προωθεί τις ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο, ενθαρρύνοντας τη γυναικεία παρουσία σε ηγετικές θέσεις.
Το The Boardroom είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που απευθύνεται σε καταξιωμένες γυναίκες επαγγελματίες και υψηλόβαθμα στελέχη σε ανώτερες θέσεις ευθύνης, με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης τους, την εξέλιξη τους και την προετοιμασία τους για τη συμπερίληψή τους σε όλα τα ηγετικά επίπεδα καθώς και τη διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στα Διοικητικά Συμβούλια.
Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών από το εξωτερικό, με συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια συμβάλλουν στην εκπαίδευση των μελών σε ό,τι αφορά ζητήματα ηγεσίας, εταιρικής διακυβέρνησης, οικονομική εκπαίδευση, καθώς και την καθοδήγησή τους για ανέλιξη στις υψηλότερες βαθμίδες διοίκησης.
Η συμμετοχή της Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ κας Θ. Βαρβαρίγου στη Συμβουλευτική Επιτροπή του The Boardroom, μέλη της οποίας είναι αναγνωρισμένα στελέχη από την οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και η συμμετοχή Γενικών Διευθυντριών της ΕΥΔΑΠ με την παρότρυνση της Διοίκησης της Εταιρείας, στην ομάδα του The Boardroom είναι έμπρακτη απόδειξη της ανάπτυξης ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς.

@ Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος εκλέχθηκε Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Eurometaux, που εκπροσωπεί τη βιομηχανία μη-σιδηρούχων μετάλλων.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που μία ελληνική εταιρεία, με τον επικεφαλής της, αναλαμβάνει τα ηνία του κρίσιμου αυτού ευρωπαϊκού κλάδου, εν μέσω και της παρούσας συγκυρίας που απαιτεί δυναμική συνεργασία ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις, επιστημονική κοινότητα και βιομηχανία.
Όπως σημειώνει η Mytilineos, η ανάδειξη στην Προεδρία του Ευ. Μυτιληναίου αποτελεί ευρωπαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην εταιρεία, όσο και γενικότερα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...