Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Δεν είναι αριστερός – Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές Κασσελακη σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τις εκλογές στο κόμμα.

Μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 ο κ. Τσακαλώτος και σε ερώτηση για το αν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα» και σημείωσε πως οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα δείξουν «εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον εκλαμβάνουν ως αριστερό, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας.

Ακόμη τόνισε πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε γνωστό πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και δεν είναι σοβαρά τα περί καθαίρεσής του.

Ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ τόνισε πως ήταν ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών. «Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιος Μπελέρη: Ο Ράμα ήθελε να προκαλέσει και να τρομοκρατήσει τους Έλληνες της Αλβανίας

Ο Έντι Ράμα είχε διττό στόχο με τη συγκέντρωση που έκανε στην Αθήνα επισήμανε ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Φρέντι Μπελέρη. «Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας πιστεύω ξεκάθα...

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

Φόρτωση άρθρων...